Edukacija

U Kostreni potpisani prvi ugovori projekta “Stori po svoju”, evo o čemu se radi

Bruna Matičić

S potpisivanja ugovora u okviru projekta Stori po svoju u Općini Kostrena

S potpisivanja ugovora u okviru projekta Stori po svoju u Općini Kostrena

Projektom "Stori po svoju" djeci i mladima želi se osigurati bolje uvjete obrazovanja, približiti STEM područje i potaknuti ih na socijalno uključivanje i društveni angažmanU Općini Kostrena su potpisani prvi ugovori za provođenje edukacijskog projekta “Stori po svoju” pilot programa vrijednog 2,7 milijuna kuna, a koji je namijenjen socijalnom uključivanju djece i mladih.


Potpisom ugovora za tri grupe ponuditelja kreću aktivnosti projekta “Stori po svoju” kojim se djeci i mladima želi se osigurati bolje uvjete obrazovanja, približiti STEM područje i potaknuti ih na socijalno uključivanje i društveni angažman u lokalnoj zajednici.


Prijavitelj i nositelj ovoga projekta je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena koji je zadužen za upravljanje projektom, a projekt se u ukupnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda.
Ugovore su potpisali načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić te predstavnici udruga i organizacija koje će provoditi projekte aktivnosti, i to izvršna direktorica CTK Rijeka Olivera Stanić, izvršna direktorica Udruge za razvoj civilnog društva SMART Zvijezdana Schulz Vugrin, predsjednica koordinacijskog tima SOS Rijeka – Centra za nenasilje i ljudska prava Tina Kovačić i članica uprave RI ROCK j.d.o.o. Jelena Martinčić.


Ravnateljica Centra kulture Kostrena Borka Reljac ovom je prilikom najavila dinamiku kojom će se projekt razvijati u idućim mjesecima.


– Nakon potpisivanja ugovora slijedi kreiranje plana održavanja radionica te provođenje radionica za koje vjerujemo da kreću kroz petnaestak dana. Prvi ciklus radionica mora završiti do kraja ožujka 2022. godine, a tada da nas čeka vrlo intenzivan period, kazala je Reljac.


Naime, Centar tehničke kulture Rijeka u sklopu projekta će provoditi edukacije u STEAM području i u dva ciklusa održati 15 tematskih radionica, dok će Udruga za razvoj civilnog društva SMART i SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava u dva ciklusa organizirati 5 tematskih radionica osobnog i profesionalnog razvoja i područja poduzetništva.


Područje kulture obuhvaća četiri vrste radionice u dva ciklusa, a organizirat će ih RI ROCK j.d.o.o. Uz navedene radionice i edukacije, iz Općine Kostrena ističu da je u tijeku postupak Javne nabave i za preostale dvije grupe edukacija vezanih uz poduzetništvo, održivi razvoj i društveni angažman.


Također, naglašavaju da je projekt “Stori po svoju” namijenjen djeci i mladima u dobi do 29 godina s područja Urbane aglomeracije Rijeka, a da će prijave na radionice biti objavljene na mrežnim stranicama Centra kulture Kostrena, portalu Naša Kostrena te na društvenim mrežama projekta kao i na mrežnim stranicama partnera projekta.