Županijski stožer

U KBC-u Rijeka preminulo još pet necijepljenih osoba. Objavljena statistika svih smrti u četvrtom valu

P. N.

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

Među necijepljenim osobama koje su preminule bilo je 12 mlađih od 60 godina, od čega dvoje vrlo mladih u dvadesetim godinama životaPrimorsko-goranska županija u zadnja 24 sata ima 465 novooboljelih od koronavirusa. Ozdravilo je još 398 osoba, dok se broj aktivnih slučajeva povećao na 4.410.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3.533 uzoraka briseva, što čini udio od 13.16% pozitivnih unutar ukupnog broja testiranih uzoraka. Iz Rijeke je 286 novooboljelih, 55 ih je s crikveničkog područja, 53 s Raba, 29 s Lošinja, 24 s liburnijskog područja, sedam s Krka, šest iz Gorskog kotara i pet s Cresa. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 226 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 154 mlađim dobnim skupinama te 55 populaciji starijoj od 65 godina.


“Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 164. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka se na respiratoru nalazi 16 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana je, nažalost, preminulo još pet necijepljenih osoba od COVID-19 bolesti liječenih u KBC-u Rijeka; troje s prebivalištem u PGŽ-u, te dvoje iz Ličko- senjske županije”, javili su iz županijskog stožera.
Ukupno je tijekom četvrtog epidemijskog vala preminula 141 osoba od COVID-19 bolesti od čega su njih 32 bile cijepljene osobe.


Među umrlim cijepljenim osobama od COVID-19 nema mlađih od 60 godina.


“Za razliku od toga, među necijepljenim osobama imamo 12 koje su bile mlađe od 60., dvoje vrlo mladih u dvadesetim godinama života”, dodaju u Stožeru.