Komunalni radovi

U Jelenju postavljeno više od 800 LED-svjetiljki

Sanja Gašpert

Foto Općina Jelenje

Foto Općina Jelenje

Vrijednost radova je nešto veća od dva milijuna kuna, a financirat će se uštedama ostvarenim u potrošnji električne energije, odnosno održavanjuNa jelenjskom području u tijeku su radovi na modernizaciji javne rasvjete, odnosno zamjene postojeće stare infrastrukture s modernom novom LED-tehnologijom. Kako ističu u Općini Jelenje, veliki i značajan projekt koji poboljšava komunalnu infrastrukturu omogućit će da sva jelenjska naselja imaju istu kvalitetu ulične rasvjete.


Do sada je postavljeno više od 800 LED-svjetiljki, a do kraja kalendarske godine bit će postavljena sva rasvjeta na postojećoj infrastrukturi. Izvođač radova je zajednica ponuditelja.


Tvrtka Elos d.o.o. zadužena je za realizaciju projekta, a radi se o vodećem pravnom subjektu na području Hrvatske za projektiranje, dizajniranje i izvođenje svjetlotehničkih rješenja na svim područjima primjene.
Vrijednost radova je nešto veća od dva milijuna kuna, a financirat će se uštedama ostvarenim u potrošnji električne energije, odnosno održavanju.


– Ovim projektom značajno će se poboljšati postojeća javna rasvjeta, a komunalni standard mještana učiniti ugodnijim i sigurnijim u svim našim naseljima.


Planirano je postavljanje 962 LED-svjetiljki na postojeću infrastrukturu, a kompletna investicija pokriva se uštedama u potrošnji električne energije i održavanju u narednih nekoliko godina, kaže načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući kako je jamstveni rok na izvršene radove i postavljene proizvode deset godina.


Održavanje u jamstvenom roku podrazumijeva da izvođači radova otklanjaju sve kvarove na području Općine Jelenje. Ovim projektom zaokružit će se postojeći sustav javne rasvjete, a sukladno mogućnostima u budućnosti i dalje nastaviti ulagati u javnu rasvjetu postavljanjem novih rasvjetnih tijela na mjestima gdje i sada nema osvjetljenja.


Dobra rasvjeta i osvjetljenost kolnika mijenja i vizuru samog mjesta. To je kvalitetno ulaganje u budućnost i komunalnu infrastrukturu, zaključuje Marčelja.