Uskoro

U Dječjoj kući ljetne radionice filmske i medijske pismenosti, evo kako se prijaviti

Bruna Matičić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Nakon završetka radionice djeca će moći slobodno ostati i igrati se uz nadzor voditelja do 16 satiU novootvorenoj Dječjoj kući Rijeka Interdisciplinarna filmska škola za djecu i mlade Frooom! krajem kolovoza održat će zanimljive ljetne radionice filmske i medijske pismenosti namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta.


Početne, majstorske i napredne filmske radionice od 23. do 27. kolovoza održavat će voditelji raznih profesija, glumci, redatelji, snimatelji, montažeri i scenaristi koji će, kroz igru, ples, svirku i zabavu te zajedničkim druženjem u sigurnom i inspirativnom okolišu, sudionike upoznati s Platonovom špiljom, Lanternom Magicom, kineskim Zoetropom te tajnama produkcijskih labirinata, kao i pisanjem scenarija i manipuliranjem slikom i zvukom u montaži.


Radionice koje će svakog dana započeti u 8 sati ujutro sudionike će u svijet filma uvesti razigranim filmskim praktikumom, gledanjem vrhunskih filmova i analiziranjem s motrišta likova, mjesta i vremena radnje, posebnih tehnika snimanja, načina režije, glume, snimanja, montaže, dramaturgije i ostalih.
Nakon završetka radionice djeca će moći slobodno ostati i igrati se uz nadzor voditelja do 16 sati. Podršku Froom! Radionicama dali su Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Agencija za elektroničke medije, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županije te Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a zainteresirani se na radionice mogu prijaviti putem mrežne stranice www.frooom.eu/prijave/.