Grad Kastav

U Ćikovićima će se graditi novi trgovački centar

P. N.

Buduće gradilište trgovačkog centra / Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva

Buduće gradilište trgovačkog centra / Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva

Budući trgovački centar sa sobom donosi nova radna mjesta, komunalni doprinos, stabilnost proračuna i nove sadržaje za građane Kastva, pogotovo stanovnike Rešetara, stoga su proteklih mjeseci, na osnovu pisma namjere, krenule pripreme u vidu izmjena prostornog planaKastavski vijećnici usvojili su odluku o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Kastva zahvaljujući čemu će biti omogućena izgradnja trgovačkog centra u Ćikovićima, piše Fiuman.


Po cijeni od 220,29 eura po „kvadratu“ prodat će se ukupno 8.292 četvorna metra, čime se u proračunu planira uprihoditi nešto više od 13 milijuna kuna.


Budući trgovački centar sa sobom donosi nova radna mjesta, komunalni doprinos, stabilnost proračuna i nove sadržaje za građane Kastva, pogotovo stanovnike Rešetara, stoga su proteklih mjeseci, na osnovu pisma namjere, krenule pripreme u vidu izmjena prostornog plana. 
Za prodaju zemljišta glasali su vijećnici vladajuće koalicije, dok je oporba, vijećnici HDZ-a i Akcije mladih, bila suzdržana.


 


Grad Kastav primio je početkom godine pismo namjere riječkih Plodina koji bi na području Ćikovića gradili novi trgovački centar.