Sve je spremno

U četvrtak vrata otvara luksuzni Hilton Costabella. Evo koliko košta noćenje u novom riječkom turističkom biseru

Alenka Juričić Bukarica

Snimio VEDRAN KARUZA

Snimio VEDRAN KARUZA

Tko želi odmah isprobati kako izgleda odsjesti u Hiltonu, noćenje za jednu osobu s petka na subotu platit će od 314 eura, odnosno od 296 eura za članove Hilton HonorsaRIJEKA – Novi petozvjezdani Hilton Rijeka Costabella Beach Resorta & Spa otvorit će vrata u četvrtak 1. srpnja. Naime, za tada je najavljena svečanost otvaranja novog visokokategornika koji će Rijeku, ali i Kvarner dodatno učiniti vidljivim na europskoj i svjetskoj turističkoj mapi.

Foto galerija: Hotel Hilton Costabella spreman za otvaranje Foto: Vedran Karuza
Zaokružena investicija


Time će biti zaokružena investicija češkog poduzetnika Jaroslava Trešnjaka, generalnog direktora JTH Holdinga koji je zajedno s J&T Bankom, u ovaj, kako je više puta istaknuo, svoj životni projekt, uložio oko 105 milijuna eura. Riječ je o objektu koji ima kapacitet od 132 soba, uz što će gosti moći odsjesti i u nekoj od 66 vila. Novi resort nudit će i čitavu lepezu gastrodoživljaja, s obziorm na to da ima šest manjih i većih ugostiteljskih objekata, među kojima i restoran Nebo Restaurant & Lounge na vrhu hotela, na čijem je čelu najmlađi hrvatski chef s Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč. Uz Srdoča, koji je nakon Drage di Lovrana u kojoj je na Kvarner donio prvu Michelinovu zvjezdicu, karijeru ipak umjesto u inozemstvu, nastavio u riječkom Hiltonu, svoj će gastropečat dati i chef Miljeko Kosanović. Taj executive chef, rođen i odrastao u Rijeci, sa sobom donosi golemo iskustvo koje je stekao pohađajući razne međunarodne kulinarske institute i radeći u nekima od najboljih restorana i hotela.


Globalni lider


Hilton je vodeća svjetska turistička menadžment tvrtka s portfeljem od 18 svjetskih brendova koji obuhvaćaju više od 6.500 objekata s više od milijun soba u 119 zemalja. Hilton je u svojoj stogodišnjoj povijesti primio više od tri milijarde gostiju, zauzeo prvo mjesto na popisu najboljih radnih mjesta u svijetu 2019. godine te je proglašen globalnim liderom industrije prema Dow Jones Sustainability Indexu za 2019. godinu. U svom programu vjernosti Hilton Honors imaju čak 108 milijuna članova.
Resort će nuditi i paletu spa i wellness ponude. Naime, otvra se prvi eforea spa & health club u Hrvatskoj koji se prostire na 3.000 metara kvadratnih površine. Gostima će na raspolaganju biti i privatna plaža duljine 200 metara sa sidrištima za brodove.Osim što će vanjski gosti, primjerice, moći koristiti usluge wellnessa, mnogi već redovito šeću i novouređenim dijelom Šetnice Milića Jardasa, koja se nalazi ispred samog hotela. Ono što će Riječanima zasigurno biti zanimljivo jest i to što će za vanjske goste biti otvoren i novi caffe bar Valoressi, koji je tematski posvećen legendarnim Grand prix utrkama koje su do 1976. održavane na Preluku.


 Gosti će moći odsjesti i u nekoj od 66 vila / Foto S. DRECHSLER

Gosti će moći odsjesti i u nekoj od 66 vila / Foto S. DRECHSLER


 


Inače, prilikom gradnje Hiltona nastojalo se čim više zaposliti domaće tvrtke pa je tako 70-ak posto poslova odrađeno u suradnji s hrvatskim tvrtkama. Osim toga, riječka tvrtka Rio je šivala uniforme za zaposlenike resorta, a suradnja je uspostavljena i s nekim od lokalnih dobavljača, primjerice brendom Quarnero, koji je jedan od dvaju službenih partnera eforea spa & health cluba i usredotočen je na wellness ponudu prirodnih proizvoda od lokalnih sastojaka, do riječkih ribara ili obiteljskih tvrtki Buretić Bregi te mljekara Buretić iz Boljunskog Polja.


U prvu sezonu s novim direktorom


U prvu sezonu riječki će Hilton uvesti njegov novi generalni direktor Ryan Gauci, koji je na tom mjestu početkom ovog mjeseca zamijenio dosadašnjeg direktora Jose Louisa Ruiza Arroya. Gauci je tijekom dosadašnje karijere u Hiltonu radio u Hiltonovim objektima na Malti te u Ujedinjenom Kraljevstvu, Poljskoj, Francuskoj i Italiji. Prije dolaska u Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa bio je na čelu poznatog hotela Hilton Prague.A tko želi isprobati kako to izgleda odsjesti u Hiltonu, noćenje za jednu osobu s petka na subotu platit će od 314 eura, odnosno od 296 eura za članove Hilton Honorsa, do nekih 550 eura na noć.