Depaul

U Be-vrtu u Osječkoj beskućnici nude razne proizvode

Sanja Gašpert

Foto PGŽ

Foto PGŽ

Program provode korisnici usluga Depaul Hrvatske, volonteri i djelatnici te osobe uključene u probaciju.Pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije Dragica Marač sa suradnicima posjetila je Vrt beskućnika (Be-vrt), kojeg vodi Depaul Hrvatska, a nalazi se u Osječkoj ulici u Rijeci, u blizini dnevnog centra za beskućnike Kuća utočišta.


Program provode korisnici usluga Depaul Hrvatske, volonteri i djelatnici te osobe uključene u probaciju.


Započeo je u ožujku 2020. godine s ciljem povećanja mogućnosti za zapošljavanje i umanjivanja rizika od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina te socijalne integracije i uključenost šire zajednice u ovaj proces.
Financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u dvogodišnjem razdoblju, a po završetku projekta poduzete su aktivnosti u svrhu osiguravanja samoodrživosti i to razvojem dodatnih aktivnosti i usmjerenošću na društveno poduzetništvo što uključuje distribuciju proizvoda koja omogućuje formalno zapošljavanje beskućnika.


U Be-vrtu nude se tako razni proizvodi, presadnice (povrće, cvijeće, začinsko i aromatično bilje i slično), humus kalifornijskih glista, bio enzim (organsko tekuće gnojivo), a provoditelji programa sudjeluju u “zelenim” sajmovima koji se organiziraju na riječkom području te i tim putem nude vlastite proizvode.