Odlični rezultati

Turizam na Kvarneru na razini sjajne 2019. godine, Rijeka i Gorski kotar srušili rekorde

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Najviše je bilo noćenja gostiju iz Njemačke (5,2 milijuna), zatim Slovenije, Hrvatske, Austrije i ItalijeOd početka godine do kraja studenog u Primorsko-goranskoj županiji su boravila oko tri  milijuna turista, a ostvareno je 18 milijuna noćenja, što je na razini rekordnih rezultata iz 2019., izvijestili su iz Turističke zajednice Kvarnera.


U 11 mjeseci bilo je 19 posto više noćenja u odnosu na 2021., a najviše je bilo noćenja gostiju iz Njemačke (5,2 milijuna), zatim Slovenije, Hrvatske, Austrije i Italije.


Najviše noćenja, 6,4 milijuna, ostvareno je na Krku, najtraženiji je i dalje obiteljski smještaj, u kojemu se ostvaruje 44 posto noćenja u županiji, a slijede kampovi i hoteli.
Na Krku, Cresu, Lošinju i Rabu te opatijskoj i crikveničko-vinodolskoj rivijeri u prvih 11 mjeseci ostvareni rezultati su blizu onima iz 2019., dok su Rijeka i Gorski kotar premašili rezultate iz 2019. godine.


Najveće povećanje broja noćenja i dalje je u objektima visoke kategorije pa  objekti s pet zvjezdica imaju oko 30 posto više noćenja nego lani, naglašavaju iz TZ Kvarnera navodeći da će nastaviti s poticanjem ulaganja u kvalitetu ponude u županiji.


Iz TZ Kvarnera još navode da je u studenom ostvareno 150 tisuća noćenja ili četiri posto više noćenja u odnosu na rekordnu 2019., a najviše noćenja, od kojih je 50 posto u hotelima,  ostvarili su domaći te gosti iz Slovenije Austrije i Njemačke.