Poznati Kostrenjanin

Turistička zajednica Kostrene angažirala svjetski priznatog dizajnera. Na kostrenskim suvenirima – Žigman

Barbara Čalušić

U suradnji s TZ-om Kostrena Zigmanov dizajn sada se našao na ručnicima za plažu, platnenim torbama i majicama, artiklima za koje je ocijenjeno da bi mogli biti zanimljivi uporabni suvenirKOSTRENA – Svjetski poznati dizajn Jurja Zigmana, koji već godinama odijeva brojne svjetske zvijezde, ovog će se ljeta naći i na suvenirima Turističke zajednice Kostrene.


Već ranije Općina Kostrena je započela sličnu suradnju na razvoju dizajna promotivnih materijala i protokolarnih poklona kojima se Kostrena vrlo brzo istaknula među hrvatskim jedinicama lokalne samouprave. Direktorica kostrenske Turističke zajednice Belma Džomba kaže kako su zanimljivi šareni kišobrani, šalice, rokovnici, vrećice, kalendari, USB stikovi i kemijske olovke kojima dominiraju prepoznatljivi kostrenski motivi, vrlo brzo dobili brojne poklonike, a jedina im je mana što se prilikom svakog darivanja ili protokolarnog posjeta traži komad više.


U suradnji s TZ-om Kostrena Zigmanov dizajn sada se našao na ručnicima za plažu, platnenim torbama i majicama, artiklima za koje je ocijenjeno da bi mogli biti zanimljivi uporabni suvenir koje će upravo zahvaljujući potpisu ovog poznatog Kostrenjana turisti rado ponijeti kući kao uspomenu s ljetovanja. Osim na uporabnim suvenirima Zigmanovi motivi našli su se i na kabinama za presvlačenje na nekoliko kostrenskih plaža.
– Turizam se odavno više ne oslanja na ljeto, sunce i more, a pandemija je dodatno oblikovala očekivanja turista. Osim zdravstvene sigurnosti, gosti danas traže posebnost i naročito mogućnost za potpuno iskustvo kraja u koji su doputovali – kroz domaću hranu, kulturu i običaje kao i interakciju s lokalnim stanovništvom. Vodeći se takvim očekivanjima, odlučili smo pozicionirati Kostrenu na zahtjevnom turističkom tržištu koristeći i povezujući sve naše potencijale, kaže Džomba koja smatra da su velik potencijal Kostrene i njezini mještani.


Dodaje kako je još jedan kostrenski suvenir upakiran u ambalažu sa Zigmanovim potpisom, a riječ je o Kostrenskoj torti koju je prema starom obiteljskom receptu uz pomoć Općine Kostrena razvila lokalna slastičarnica.