'Volim Hrvatsku – volim Grad Bakar'

Turistička zajednica Bakra izabrala najljepše balkone, okućnice i cvjetne kutke

Sanja Gašpert

Pobjednici dobili priznanja i novčane nagrade

Pobjednici dobili priznanja i novčane nagrade

Najljepši balkon ima Klaudija Bošnjak iz Bakra, drugo mjesto pripalo je balkonu Ivanke Uremović iz Kukuljanova, a treće balkonu Frana Kružića s HreljinaBAKAR – Turistička zajednica Grada Bakra u sklopu akcije »Volim Hrvatsku – volim Grad Bakar« organizirala je natječaj za najljepše uređenu okućnicu, balkon i cvjetni kutak, na koji se prijavilo ukupno četrnaest objekata.


Najljepši balkon ima Klaudija Bošnjak iz Bakra, drugo mjesto pripalo je balkonu Ivanke Uremović iz Kukuljanova, a treće balkonu Frana Kružića s Hreljina.


Najljepšu okućnicu ima Astrid Antić s Krasice, drugo mjesto pripalo je Mladenu Tomcu sa Škrljeva, a treće mjesto Matei Padovan iz Bakra. Najljepši cvjetni kutak ima Branka Zonka iz Bakra.
Pobjednicima su uručena priznanja i poklon bonovi. Nagrade za najljepšu okućnicu iznose 1000 kuna za prvo mjesto, 750 za drugo te 500 kuna za treće mjesto, prvo mjesto za najljepši balkon donosi 600 kuna, drugo 500, a treće 400 kuna, dok je nagrada za najljepši cvjetni kutak 250 kuna. U navedenoj akciji ocjenjivala se uređenost okućnica privatne kuće ili balkona prema sljedećim kriterijima: cvjetnost i hortikulturno uređenje, odnosno održavanje tijekom cijele godine, originalnost uređenja, raznovrsnost bilja, cjelovito uređenje – vanjski izgled, uređena ograda, razni ukrasi te utjecaj na izgled ulice. (S. G.)