Inicijativa

Tribina o osnivanju mjesnih odbora u Viškovu u četvrtak u Domu Marinići

Jakov Kršovnik

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran KaruzaTreća tribina o osnivanju mjesnih odbora na Viškovu održat će se u novom terminu, u četvrtak 23. svibnja u 19 sati u Domu Marinići.


Na njoj će Bojan Kurelić (Akcija mladih) te Tamara Smokvina (Kvarnerska inicijativa) upoznati mještane Marinića s idejom o osnivanju mjesnih odbora na Viškovu.


– Održali smo dvije tribine, u Viškovu i u Marčeljima, i na njima su mještani postavljali pitanja, iznosili svoje probleme i pokretali rasprave te pokazali interes za uspostavu mjesne samouprave na području Viškova, kaže Bojan Kurelić.
Tamara Smokvina dodaje kako su se mještani na obje održane tribine jednoglasno izjasnili za model u kojem bi bilo pet mjesnih odbora: Mjesni odbor Marčelji, koji već postoji, zatim Mjesni odbor Marinići, Mjesni odbor Viškovo, Mjesni odbor Sroki-Kosi te Mjesni odbor Saršoni-Mladenići.


– Želimo čuti i mišljenje mještana Marinića te ih ovim putem pozivamo na tribinu, kao i sve ostale mještane drugih naselja da dođu i kažu svoj stav.


Mišljenje mještana vrlo nam je važno za kreiranje konačnog prijedloga za osnivanje mjesnih odbora koji ćemo u lipnju uputiti na javno savjetovanje, a nakon toga i kao točku na Općinskom vijeću, kaže Smokvina.


Očekuju da bi, ako sve bude prema očekivanja, odluka o osnivanju mjesnih odbora mogla biti izglasana na vijeću u srpnju, a na izbore za nove mjesne odbore išlo bi se u prosincu, kada će biti i izbori za postojeći MO Marčelji.