Isplaćena i posljednja ovrha

TREĆI MAJ VIŠE NIJE U BLOKADI: Upravo je obustavljen postupak za otvaranje stečaja nad riječkim brodogradilištem

Orjana Antešić

snimio Silvano Ježina

snimio Silvano Ježina

Podsjetimo, gotovo devet mjeseci vodio se postupak na Trgovačkom sudu u Rijeci, koji je krajem prošle godine zaprimio službeni Finin zahtjev za otvaranje stečaja nad riječkim brodogradilištem zbog nemogućnosti plaćanja, srećom, ne i zbog prezaduženosti.Upravo je obustavljen prethodni postupak za otvaranje stečaja nad “3. majem”.


Nešto iza podneva isplaćena je i posljednja ovrha koja je “ležala” na računu riječkog brodogradilišta čime je ispunjen ključni uvjet da stečajna sutkinja Ljijana Ugrin može donijeti rješenje o obustavi postupka, koje je jučer taman prije isteka radnog vremena i objavljeno na mrežnim stranicama Ministarstva pravosuđa.


To znači da se za danas zakazano ročište neće održati jer za to nema potrebe. Treći maj više nije trgovačko društvo u blokadi.
Podsjetimo, gotovo devet mjeseci vodio se postupak na Trgovačkom sudu u Rijeci, koji je krajem prošle godine zaprimio službeni Finin zahtjev za otvaranje stečaja nad riječkim brodogradilištem zbog nemogućnosti plaćanja, srećom, ne i zbog prezaduženosti.


Ispalo je tako da se gotovo u isti rujanski dan poklopila blokada i deblokada računa “3. maja”, samo što je “između” punih godinu dana za vrijeme koje je riječko brodogradilište ipak uspjelo preživjeti.


Nakon ove deblokade računa, doznajemo u “3. maju”, za koji dan krenut će isplata onih 15 posto kooperantima i dobavljačima s kojima je postignut sporazum o odgodi naplate njihovih potraživanja.