Start kod Lože

Treća EFRI humanitarna trail utrka u subotu u Kastvu

Portal Novi list

Foto Ilustracija

Foto Ilustracija

Utrka je humanitarnog karaktera jer se na taj način želi pomoći radu Udruge Portić iz Rijeke za njihov projekt „Tete i barbe pričalice“.Treća EFRI humanitarna trail utrka bit će održana u subotu, 30. listopada 2021. s početkom u 10 sati u Gradu Kastvu (start kod Lože).


Kružnom stazom duljine pet kilometara trčat će se u dvije kategorije, muškarci i žene te će biti dodijeljena i posebna priznanja studentima s invaliditetom te najbržem studentu i studentici.


Utrku organizira Udruga EFRI Sport u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Studentskim zborom EFRI, Studentskim centrom Rijeka i Gradom Kastvom.
Za sve sudionike osigurano je po završetku utrke voće, krafne, domaća maneštra i kobasice.


Prijaviti se možete na ovom linku.


Program utrke


  • 09.00 h podjela startnih brojeva (minimalni iznos donacije je 20 kuna)
  • 09.45 h vođeno zagrijavanje
  • 10.00 h start (kod Lože)
  • 12.00 h proglašenje pobjednika i podjela nagrada

Cilj utrke je promicanje sporta i zdravog života među studentima i širom zajednicom, a utrka je humanitarnog karaktera jer se na taj način želi pomoći radu Udruge Portić iz Rijeke za njihov projekt „Tete i barbe pričalice“.


Udruga za promicanje dobrobiti djece “Portić” poznata je po svojem projektu “Tete i barbe pričalice” (naziv koji su im sama djeca osmislila) u kojem volonteri svake večeri čitaju i pričaju priče djeci u bolnici.


Budući da je odlazak u bolnicu za većinu ljudi, a posebice za djecu, traumatičan događaj, udruga je time pronašla način da umanji nedostatak prirodnog okruženja i obiteljskog rituala pričanja priča djeci pred počinak.