Dan ružičaste vrpce

Torpedo Runnersi trčali Molo Longom za udrugu ‘Sve za nju’

Bruna Matičić

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Sve donacije koje je udruga Torpedo Runners danas prikupila bit će donirane Udruzi "Sve za nju" koja pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i članovima njihovih obiteljiRIJEKA – Humanitarnom akcijom za Udrugu žena oboljelih i liječenih od raka “Sve za nju”, što ju je organizirala Sportsko rekreativna udruga Torpedo Runners danas je na Molo Longu prigodno obilježen Mjesec borbe protiv raka dojke u okviru kojeg se održava i Dan ružičaste vrpce.

Foto galerija: Torpedo Runners organzirali akciju u povodu Dana ružičaste vrpce Foto: Vedran Karuza
Riječki su lukobran tako u nedjeljno prijepodne zauzeli trkači i trkačice udruge Torpedo Runners, ali i mnogobrojni građani koji su podržali akciju šetnjom ili trčanjem te kupnjom majica, ručnika, sadnica vrijeska te mnogobrojnih ručno izrađenih predmeta, ali i svježeg voća, zdravih kolača ili degustacijom cijeđenih prirodnih sokova. Uz navedene aktivnosti frizerka Azra Katić oboljelim i liječenim ženama pokazala je na koje sve načine mogu vezati maramu, dok im je vizažistica Danijela Bilić otkrila tajne efektnog šminkanja, a jednoj od onkoloških bolesnica omogućeno je trajno iscrtavanje obrva u salonu A-Conture.– Članovi udruge Torpedo Runners već dugi niz godina u listopadu trče u roza majicama ili s oznakama kojima simbolično pridonose obilježavanju listopada kao Mjeseca borbe protiv raka dojke kako bi upozorili na važnost ranog otkrivanja raka dojke, a s ciljem povećanja broja izlječenja. Ove godine prvi put obilježavamo humanitarnom akcijom i otvorenim treningom te se nadam da će postati tradicionalan, kazala je članica udruge Ljiljana Mamić.

Dodala je da se udruga koja broji više od stotinu članova bavi rekreativnim trčanjem te poticanjem, razvijanjem i unapređenjem svih oblika sportskih i rekreativnih aktivnosti članova, građana, djece i mladeži, ali svojim djelovanjem brine i o okolišu te potrebitima u našem okružju.– Dosad smo organizirali brojne humanitarne akcije, jednako pomažući ljude i životinje. Želja nam je da vlastitim primjerom pokazujemo da svatko od nas može biti društveno odgovoran kao pojedinac, a mi kao skupina nedvojbeno smo ogromna snaga koja pokreće i mijenja okruženje u kojem živi i radi te pomaže zajednici, naglasila je Mamić.– Torpedo Runnersi su trkači iznimno velikog srca. Smatramo se odgovornima i uvijek pokušavamo vratiti zajednici jedan dio te na ovaj način pokazujemo veliku odgovornost prema društvu, ali i nama samima. Otvorenim treningom želimo naglasiti važnost kretanja i bavljenja fizičkom aktivnošću ne samo zdravih, već i onkoloških i svih drugih bolesnika. Osim toga, podupiremo i omogućujemo rad Udruge “Sve za nju” koja pomaže svima koji se bore s bilo kojom vrstom raka, rekla je Davorka Peran, također članica udruge Torpedo Runners.


Naime, sve donacije koje je udruga Torpedo Runners danas prikupila bit će donirane Udruzi “Sve za nju” koja pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i članovima njihovih obitelji. Udruga osigurava i besplatan smještaj oboljelima za vrijeme liječenja, psihološku pomoć, vježbanje joge, savjetovalište za prehranu i pravno savjetovalište za sve žene, neovisno o vrsti raka od kojega boluju i iz kojeg dijela Hrvatske dolaze.