Nove tehnologije

Torpedo Days: Predstavljanje poduzetničkih ideja pred investitorima

Vladimir Mrvoš

Dorjan Cindrić, Dario Zorić i Dario Dobrilović / Foto: V. KARUZA

Dorjan Cindrić, Dario Zorić i Dario Dobrilović / Foto: V. KARUZARIJEKA – Događanje TORPEDO DAYS koje povezuje različite industrije i akademski sektor s novim tehnologijama, po peti po, ovaj put pod nazivom 5 + 22 održat će se 3. i 4. listopada godine s početkom u 12 sati u prostorima Proizvodnog parka Torpedo u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin u Ulici Milutina Barača 60/I.


Ovogodišnji program predstavili su Dario Zorić, direktor razvojne agencija Porin d.o.o., Dario Dobrilović, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam Grada Rijeka i Dorjan Cindrić, projektni menadžer iz tvrtke Exevio d.o.o.


Organizatori događanja su Riječka razvojna agencija Porin, EUROPE DIRECT Rijeka i Grad Rijeka.
Sudionici događanja su predstavnici privatnog i javnog sektora te sveučilišta koji će imati priliku iznijeti svoja razmišljanja s obzirom na potrebe i mogućnosti razvoja primjenom novih tehnologija.


Na događanju će se predstaviti jedinstvena platforma 3D printing hub Hrvatska gdje po prvi put, u ovoj industriji, snage udružuju tri razvojna centra iz Rijeke, Osijeka i Čakovca odnosno Proizvodni park Torpedo, BIOS i Metalska jezgra.


Predstavit će se i projekt Optimisation of Production by 3DP (3DoP), projekt odobren iz Instrumenta I3 (Interregional Innovation Investments Instrument) ukupne vrijednosti 14.090.116,29 eura u kojem Riječka razvojna agencija Porin s još 33 partnera iz Belgije, Nizozemske, Danske, Italije, Slovenije, Hrvatske, Poljske i Španjolske razvija rješenja za optimizaciju proizvodnje kroz aditivnu proizvodnju i povećanje produktivnosti.


Drugi dan događanja rezerviran je za predstavljanje poduzetničkih ideja pred investitorima odnosno predstavnicima najvećih investicijskih fondova u Hrvatskoj (South Central Ventures, Fil Rouge Capital i Silicon Gardens).