Okončani radovi

Tko je šetao, šetao je, od ponedjeljka Krešimirova vozi u punom profilu

Marinko Glavan

I veseli kišobran je prošetao Krešimirovom / Snimio Marko GRACIN

I veseli kišobran je prošetao Krešimirovom / Snimio Marko GRACIN

Iako vozila nisu mogla Krešimirovom tijekom vikenda, na njoj nije nedostajalo pješaka, znatiželjnika koji su u protekla tri dana preplavili društvene mreže fotografijama završnih radova na rekonstrukcijiRIJEKA Nakon gotovo godinu i pol dana radova, napokon je završena 45 milijuna kuna vrijedna rekonstrukcija Krešimirove ulice u središtu Rijeke.


Obnova jedne od najprometnijih gradskih ulica započela je još krajem travnja prošle godine, a na veliko olakšanje svih vozača, pogotovo onih koji redovito voze iz zapadnih dijelova grada i prigrada prema centru, polaganjem završnog sloja asfalta, tijekom petka i subote te iscrtavanjem i postavljanem horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, svi su radovi konačno dovršeni, a Krešimirova je ulica na sva četiri prometna traka od ponedjeljka ponovo otvorena za promet vozila.– Tijekom vikenda su nas poslužile vremenske prilike pa je asfaltiranje u punom profilu ulice, završeno do subote u večernjim satima. Iscrtana je horizontalna prometna signalizacija, postavljena vertikalna, a jedino što još preostaje je postavljanje oznaka autobusnih stajališta, rekla je Silvana Sorić, voditeljica riječke ispostave Hrvatskih cesta.
Gužve i zastoji na zapadnim prilazima centru, zbog radova u Krešimirovoj, već su duže od godinu dana svakodnevica riječkih vozača, a posebno su došle do izražaja prošlog petka, kada je ulica zbog asfaltiranja bila zatvorena za sav promet koji je uz kilometarske kolone tekao takozvanim sjevernim koridorom.

Foto galerija: Završeni radovi u Krešimirovoj ulici Foto: Marko GracinIako vozila nisu mogla Krešimirovom tijekom vikenda, na njoj nije nedostajalo pješaka, znatiželjnika koji su u protekla tri dana preplavili društvene mreže fotografijama završnih radova na rekonstrukciji.


Osim Riječana, našlo se tu i turista koji su također sa zanimanjem gledali i fotografirali radnike i strojeve, tako da je Krešimirova pretvorena i u privremenu turističku »atrakciju«.


Fotografije i snimke koje su osvanule na društvenim mrežama, s pravom su uglavnom popraćene ogorčenim komentarima, jer radovi na obnovi svega 1,1 kilometar duge ulice trajali su gotovo godinu i pol dana.


Treba napomenuti kako su se projektanti i izvođači susreli s nizom neočekivanih zapreka, od krivo ucrtanih postojećih instalacija, do podzemnih vodotoka, arheoloških nalazišta i prodora morske vode u iskope, no što je previše, previše je.


Valja se nadati da rekonstrukcija Adamićeve, jedine preostale dionice državnih cesta kroz Rijeku koja nije obnovljena, neće trajati toliko dugo.