Ljeto na Gradini

Tedi Spalato i Ante Gelo na Trsatu: Dalmatinska glazba u intimnoj atmosferi

Marko Dobrecović

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Red pjesama, red šaljivih anegdota i dvosatni program prošao je u trenu. Posjetitelji su gromoglasnim pljeskom ispratili gitaristički dvojacNakon petka koji je donio glasne rock izvedbe, prve kolovoške subote na Trsatskoj je gradini održan koncert Tedija Spalata. Pjevaču, skladatelju i kantautoru Tediju Spalatu u svirci na Gradini je pomogao skladatelj i aranžer Ante Gelo.

Foto galerija: Tedi Spalato i Ante Gelo na Trsatu Foto: Marko GracinDalmatinska zabavna glazba je našla svoje mjesto među kamenom Gradine, a dvije akustične gitare Tedija i Ante učinili su koncert intimnim. Ambijent ukrašen svijećama upotpunio je blagost atmosfere. Posjetitelji su uživali u pjesmama Dalmatino povišću pritujena, Moje izgubljeno blago, More snova te Lipote gladan, jubavi žedan, Ti ja, Marinero i ostale. U glas su pjevali stihove brojnih pjesama na oduševljenje Tedija i Ante.


Akustičnom duetu ovo nije bila prva suradnja. Zajednički nastup imali su nedavno u okviru koncerta Trag u beskraju posvećenog Oliveru Dragojeviću. Na trsatskom su koncertu također otpjevali i nekoliko Oliverovih pjesama.
‘Imam osjećaj da ih je nekoliko. Nekoliko Anta iskopirano jer di god pođeš on je tamo. Piše, pjeva, svira, aranžira’, u šaljivom tonu Tedi je prokomentirao suradnju s Gelom.


Red pjesama, red šaljivih anegdota i dvosatni program prošao je u trenu. Posjetitelji su gromoglasnim pljeskom ispratili gitaristički dvojac.
Koncert Tedija Spalata i Ante Gela održan je u sklopu 16. Ljeta na Gradini, a u raznovrsnim programima publika će moći uživati sve do 2. rujna.