Organizirano studijsko putovanje

Talijanski putnički agenti pronijet će dobar glas o Kvarneru: Uživali su na studijskom putovanju

Alenka Juričić Bukarica

Talijanski putnički agenti pronijet će dobar glas o Kvarneru

Talijanski putnički agenti pronijet će dobar glas o Kvarneru

U eno-gastronomskoj ponudi Kvarnera uživali su na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, na Krku, u Rijeci i Opatiji 


Agenti Udruženja talijanskih putničkih agencija FIAVET iz regije Piemonte boravili su prošlog tjedna na Kvarneru, i to u organizaciji Turističke zajednice (TZ) Kvarnera, a na inicijativu Predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Italiji. TZ Kvarnera je kao domaćin cijelog putovanja za 12 talijanskih putničkih agenata pripremio bogat program boravka tijekom kojeg su agenti posjetili opatijsku rivijeru, riječki prsten, crikveničko-vinodolsku rivijeru te otok Krk. U pratnji skupine talijanskih agenata bila je Viviana Vukelić, direktorica predstavništva HTZ-a u Milanu, te Vlasta Mastrović, voditeljica projekata u TZ-u Kvarnera.


Brojne pohvale


Cilj ovog studijskog putovanja bio je približiti regiju Kvarner talijanskim agentima te pokazati mogućnosti koje regija ima, od smještajnih kapaciteta, prirodnih ljepota, kulturno-povijesne baštine, eno-gastronomije i ostalih sadržaja. Tako su agenti prvi i drugi dan boravili na području crikveničko-vinodolske rivijere, treći dan na otoku Krku te četvrti i peti na području Rijeke i Opatije. Imali su priliku uživati i u eno-gastronomskoj ponudi Kvarnera, u vožnji brodom, obišli su nekoliko hotelskih objekata s 4 i 5 zvjezdica, susreli su se s direktorima lokalnih turističkih zajednica, posjetili dodatne sadržaje i upoznali aktivnosti i manifestacije kao što su wakeboard, branje maslina, Mjesec plave ribe i slično.
Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera, tim je povodom kazala da je cilj ovakvih putovanja održavati interes za destinaciju Kvarner, informirati agente o novostima te ih potaknuti da što više uključuju Kvarner u svoje programe.


– A što vjerujemo da će se i dogoditi s obzirom na brojne pohvale i vrlo pozitivne dojmove agenata. Naime, ovom putovanju je prethodila i prezentacija Kvarnera koja je za agente održana u Torinu u svibnju ove godine, na kojoj su svi prisutni agenti bili pozvani da sudjeluju na studijskom putovanju i iz prve ruke upoznaju ponudu Kvarnera. Italija je i dalje među našim najvjernijim tržištima, a u ovoj godini bilježi dolaske i noćenja na razini odlične 2022., kazala je Peršić Živadnov te dodala da je velika prednost Kvarnera, posebice za talijansko tržište, blizina i dostupnost, bogata eno-gastronomska ponuda koju talijanski gosti posebno cijene, te širok spektar zdravstvene ponude posebice u domeni dentalnih usluga.


Daljnja suradnja


Govoreći o dojmovima talijanskih agenata, direktorica predstavništva HTZ-a u Milanu kazala je da su oduševljeni viđenim.


– Agenti su Kvarner napustili puni doživljaja, a predsjednica Udruženja turističkih agencija regije Piemonte, Gabriella Aires, posebno se zahvalila na domaćinstvu te istaknula da po povratku u Torino stoji na raspolaganju za sve daljnje inicijative i suradnje u povezivanju Kvarnera i regije Piemonte u vidu animacije i organizacije prezentacija, poslovnih radionica za agente, ali i grupnih putovanja na Kvarner, što je i krajnji cilj ovog putovanja, kazala je Vukelić.


Ovo studijsko putovanje realizirano je uz podršku i lokalnih turističkih zajednica, i to TZG-a Crikvenice, Novog Vinodolskog, TZ-a otoka Krka s lokalnim turističkim zajednicama s područja otoka, TZG-a Opatije i Rijeke, kao i niza gospodarskih subjekata s područja Kvarnera.