'Happy hour'

Sveučilišna knjižnica Rijeka od 12. do 16. lipnja daje za brucoše godišnju članarinu od 25 kuna

Ingrid Šestan KučićRIJEKA – Sveučilišna knjižnica Rijeka od 12. do 16. listopada organizira Tjedan brucoša, a u tom je periodu knjižnica pripremila Happy hour tijekom kojeg brucoše Sveučilišta u Rijeci očekuje povoljnija godišnja članarina po cijeni od 25 kuna.


Po akcijskoj cijeni studenti prve godine mogu se upisati putem e-zahtjeva Happy hour za brucoše, koji će biti dostupan na mrežnim stranicama knjižnice u razdoblju od 15 do 17 sati. Od 12. listopada na mrežnim stranicama knjižnice bit će trajno dostupan i Vodič za studente – online edukativni sadržaj s uputama za pretraživanje i citiranje literature, osmišljen kao potpora na daljinu studentima u učenju i pisanju radova.


S početkom listopada i nove akdemske godine Sveučilišna knjižnica Rijeka prešla je na redovno radno vrijeme, što znači da se uslugama knjižnice studenti mogu koristiti od ponedjeljka do petka od 9 do 1 sat u noći te subotom od 9 do 23 sata i nedjeljom od 9 do 20 sati. Tijekom boravka u Knjižnici obavezno je nositi zaštitnu masku i održavati udaljenost od 2 metra od drugih korisnika i djelatnika. Osobe koje imaju povišenu temperaturu ili respiratorne tegobe te osobe kojima je propisana mjera samoizolacije ne smiju ulaziti u zgradu knjižnice. U prostoru posudbe moguć je istovremeni boravak pet osoba uz obavezno držanje razmaka od 2 metra od drugih korisnika i djelatnika, a naručivanje građe moguće je isključivo putem online narudžbenica za posudbu građe, dok se preuzimanje građe odvija u prostoru posudbe.
Građa naručena tijekom dana može se preuzeti sljedeći dan, a građa naručena do 9 sati isti dan. Istovremeno je moguće posuditi 3 primjerka građe, a vraćanje knjiga moguće je isključivo u knjigomat. U čitaonicama se može raditi isključivo za stolovima na kojima je istaknuta brojčana oznaka, a mjesta je potrebno unaprijed rezervirati putem e-zahtjeva. Pri dolasku u knjižnicu potrebno je preuzeti broj za označeno radno mjesto i prijaviti se na pultu posudbe. Knjižnica će voditi posebnu evidenciju o korisnicima čitaonica bilježenjem njihovih točnih kontakt-podataka i vremena boravka u čitaonicama radi brže identifikacije i kontaktiranja potencijalnih kontakata oboljelog te provođenja mjera sprečavanja daljnjeg širenja infekcije. Korisnicima nije dopušteno dirati građu na policama, a prethodno naručena građa koja korisniku više nije potrebna odlaže se u označenu kutiju.