Orientation week

Svečano obilježen početak nove akademske godine na PAR-u

Portal Novi list

Centar obrazovanja koji spaja ljude sa znanjem pružajući nezaboravno iskustvo pozitivne promjeneUoči početka nove akademske godine Visoka poslovna škola PAR održala je već tradicionalni Orientation week – tjedan orijentacija za nove studente.


Pozdravnim govorom dekanice i uvodom u nastavni plan i program PAR tim zajedno sa svojim studentima poželio je dobrodošlicu i uspješnu akademsku godinu brucošima i Erasmus+ studentima.


PAR je jedina hrvatska obrazovna institucija koja je ove godine postala dio Erasmus+ Europskog sveučilišta, konkretno Europske alijanse sveučilišta za dualno obrazovanje (EU4Dual).
Time je PAR ponovno dokazao da od samih početaka prati europske i svjetske trendove u obrazovanju te da kvalitetno i ustrajno korača inovativnim i drugačijim stazama obrazovanja koje prepoznaju strogi kriteriji Europske komisije.Od ove akademske godine studenti i profesori PAR-a će zajedno s osam prestižnih partnerskih institucija iz cijele Europe formirati nove međunarodne programe diplomskih i doktorskih studija, provoditi mobilnosti studenata i osoblja te osnovati Centar izvrsnosti za razmjenu znanja na međunarodnoj razini.


Uz Visoku poslovnu školu PAR iz Hrvatske partneri su Mondragon Unibertsitatea (Španjolska), Duale Hochschule Baden-Württemberg (Njemačka), FH JOANNEUM Gesellschaft mbH (Austrija), Savonia UAS (Finska), ESTIA Institute of Technology (Francuska), Neumann János Egyetem (Mađarska), Malta College of Arts, Science and Technology (Malta) i Koszalin University of Technology (Poljska).


U svim studijskim programima na PAR-u od samog početka sudjeluju eminentni poslodavci i poduzeća u kojima se studenti imaju priliku dokazati kroz stručnu praksu te si i prije kraja studija osigurati radno mjesto.


Kao član europskog sveučilišta EU4Dual, PAR će svojim studentima pružati prilike za studijski boravak na svim partnerskim institucijama te stručne prakse u njihovim mrežama poduzeća i poslodavaca.


Za više informacija javite se na [email protected] ili posjetite mrežne stranice www.par.hr.