U subotu i nedjelju

Sva lica Platka: Sportski vikend uz “Pseći kutak”

Ljiljana Hlača

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Posebni gosti bit će napušteni psići iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič i Crikvenica, a zainteresiranima će stručnjaci, veterinar i dreser pasa, davati savjete o zdravlju i odgoju pasaSvi ljubitelji sporta, prirode, ali i kućnih ljubimaca, ovog vikenda doći će na svoje. Naime, u subotu i nedjelju će na Platku biti održano Ljetno lice Platka – sportska manifestacija koju od 2017. godine organizira Primorsko-goranska županija s ciljem popularizacije ovog izletišta i tijekom ljeta, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.


Uz raznovrsni sportski program, događaj i ove godine donosi posebnu poslasticu – Pseći kutak KRASA-a, aktivnost koja je usmjerena na zaštitu životinja i edukaciju njihovih vlasnika.


– Turniri u odbojci na pijesku, košarka 3v3, mali nogomet, boćanje i disc golf na rasporedu su u subotu, a nedjelja je rezervirana za raznovrsne biciklističke utrke (biciklijada, trail utrka 5, 10 i 20 kilometara odnosno mtb xco i slično) za koje je do sada pokazalo interes oko 150 sudionika.
Zatim je tu utrka pasa i vlasnika te speleološka radionica. Proglašenje pobjednika spomenutih susreta očekuje se u poslijepodnevnim satima, dok će najbolji biti nagrađeni – otkrila je hodogram Ljetog lica Platka Barbara Tunjko, predsjednica Društva sportske rekreacije.


Dodajući da se zainteresirani još mogu prijaviti za sudjelovanje u nekim sportovima jer ima mjesta – primjerice boćanje ili disc golf.Tea Trdoslavić, predsjednica KRAS-a i Mladen Mirić, predstavnik Skloništa za nezbrinute životinje Crikvenica te ujedno veterinar, govorili su o Psećem kutku koji počinje u nedjelju u 11 sati, a završava oko 16 sati.


– Druženje u hladu ispod Velikog doma i svježi zrak bit će popraćeni nizom aktivnosti za ljubimce i njihove vlasnike. Posebni gosti bit će nam napušteni psići iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič i Crikvenica koji su tu za druženje, šetnju ili igru, a posjetiteljima će biti na raspolaganju i stručnjaci – veterinar i dreser pasa, koji će davati savjete o zdravlju i odgoju pasa – rečeno je na konferenciji za novinare.


Održat će se i prezentacija dresure, dijelit će se edukativni leci koji sadrže informacije o propisima za zaštitu životinja, osnovnim obvezama. Za pse »sportaše« je organizirana promotivna utrka, a za najmlađe radionica u okviru koje će djeca moći naučiti kako izraditi origami psa ili nacrtati životinju.


Kako bi sve ovo ostalo u uspomeni, pripremljen je foto kutak koji će nuditi mogućnost fotkanja vlasnika sa svojim ljubimcem. Sve usluge su besplatne.