Humano

Sutra donatorska aukcija na Rujevici

Slavica Kleva

Riječ je o sedmoj aukciji koju je započeo Metis, a prije dvije godine pridružio se Riječki sportski savez, s ciljem da se prikupljena financijska sredstva daruju onima kojima je pomoć najpotrebnijaTko ne bi želio imati dres vatrenih s potpisima svih igrača ili nogometnu loptu kojom su naši reprezentativci porazili Slovačku na Rujevici? Odlična je to najava za sutrašnju donatorsku aukciju ne samo sportskih rekvizita, već i umjetničkih slika, koja će se održati na Rujevici s početkom u 19 sati u prostorijama HNK Rijeka. Dakako, riječ je o sedmoj po redu donatorskoj aukciji koju je započela tvrtka Metis, a unazad dvije godine pridružio mu se Riječki sportski savez, a sve s ciljem da prikupljenim donacijama, odnosno financijskim sredstvima, daruju one kojima je pomoć najpotrebnija.


Košara iznenađenja


– Neobično mi je drago da se ideja darivanja potrebitih, sazrela prije sedam godina, nastavlja istim, ako ne i jačim intenzitetom, kazao je prvi čovjek Metisa Jerry Pajić, tek spomenuvši da se tijekom svih ovih godina prikupilo ukupno oko 650 tisuća kuna koje su »pronašle« put do udruga, institucija, zapravo, do sada su donirana sredstva raznovrsnim socijalnim partnerima.


– Ove godine to su Centar za rehabilitaciju Fortica u Kraljevici i Klinika za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka. I stoga pozivam sve ljude dobre volje da se odazovu ovoj plemenitoj akciji, bit ćemo svi zajedno sretniji i zadovoljniji ako učinimo nešto dobro za one kojima je pomoć neophodna, kazao je Pajić.
Sličnim prigodnim rječima obratila se ispred organizatora, Riječkog sportskog saveza, njezina predsjednica Dorotea Pešić -Bukovac koja je naglasila da osim dresa reprezentativaca u »košari« iznenađenja čeka još lijepih sportskih rekvizita za koje se nada da će postići visoku otkupnu cijenu te da će i ove godine prikupiti dovoljno novaca za one potrebite. Osim 16 sportskih rekvizita, tu je i 31 slika naših umjetnika, amatera i akademskih slikara, fotografije, plakati, kalendari, pozvavši sugrađane da se odazovu i dođu na Rujevicu. Predsjednica RSS-a samo je nagovijestila da će biti i iznenađenja, a ono ne bi bilo iznenađenje da se već sada zna tko će biti gost na donatorskoj aukciji.


– Hvala u ime sve djece s višestrukim teškoćama u razvoju koja borave kod nas, kazala je ravnateljica centra Fortica Danijela Mihaljević. Donacija stiže u pravi čas, očekuje nas adaptacija kupaonice i sanitarnih čvorova, dakle, novac stiže u prave ruke, ne znam kako bismo inače adaptirali sanitarni čvor, kazala je zahvalivši još jednom svim dobrim ljudima.


Poznat protokol


Svima koji sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji, u ime svih djelatnika Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka zahvalu je izrekao i njihov predstojnik dr. Harry Nikolić, podsjetivši da je riječ i po starosti i po obimu posla, drugoj Klinici u Hrvatskoj. Osim iz naše županije, kod nas se liječe djeca iz Ličko-senjske i Istarske županije, obavimo preko dvije tisuće zahvata godišnje, hospitalizacija djece u bolnici je ispod tri dana, predstavio je ukratko osobnu kartu Klinike dr. Nikolić, zahvalivši svim donatorima i podsjetivši da su kao klinika dugogodišnji abonenti na humanitarne donacije i zato, kazao je, hvala svima!


Što se tiče protokola aukcije slika i sportskih rekvizita, već od 15 sati u srijedu počet će uređenje prostora, postavljanje slika i sportskih rekvizita koje će zainteresirani moći razgledati prije aukcije. Bit će tu velik broj volontera na raspolaganju te uz voditelja Roberta Ferlina aukcija će započeti točno u 19 sati u VIP prostoru HNK Rijeka na Rujevici.