Dana nezavisnosti BiH

‘Susret u sevdahu’ u srijedu u HKD-u na Sušaku

Andrej Petrak

Susret u sevdahu 2015. / NL arhiva

Susret u sevdahu 2015. / NL arhiva

Uz ansambl Šadrvan KD Ljiljan, na koncertu će nastupiti gosti vrsna pjevačica Milka Čakarun Lenac, Šehad Komić, nenadmašivi kantautor iz BiH, te 14 Strings DuoRIJEKA Ovogodišnji »Susret u sevdahu« bit će održan u srijedu, 7. veljače, u 19.30 sati u HKD-u na Sušaku, u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Kulturnog društva Bošnjaka i prijatelja »Ljiljan«.


Uz ansambl Šadrvan KD Ljiljan, na koncertu će nastupiti gosti vrsna pjevačica Milka Čakarun Lenac, Šehad Komić, nenadmašivi kantautor iz BiH, te 14 Strings Duo.


Koncertno događanje »Susret u sevdahu« bit će održano pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH, Grada Kastva i Primorsko-goranske županije, a ulaz je besplatan.
Predsjednik KD Ljiljan Zlatan Bakalović pozvao je sve zainteresirane da dođu na koncert i sevdahom napune svoju dušu. Pojasnio je da će i četvrti »Susret u sevdahu«, poput onih ranijih, biti mjestom ne samo predstavljanja bosanske kulture, već i mjesto spajanja više kultura, i to objedinjenih u sevdahu kao glazbenom izričaju.


Naglasio je da je lani kao gost nastupio Joso Butorac, a ove će godine imati zadovoljstvo, među ostalima, ugostiti Milku Čakarun Lenac, koja, kaže, pjevanje sevdaha vidi kao osobni izazov.


»Susret u sevdahu« najavili su i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine za Grad Rijeku Mensur Ferhatović, te zamjenica mu Emina Jusufpahić, ujedno suorganizatori ove manifestacije.


Oni su iskoristili prigodu najaviti i druga događanja u okviru proslave Dana nezavisnosti BiH, kao što su predavanje novinara i diplomata Zlatka Dizdarevića o stanju i perspektivama Bosne i Hercegovine.


Pred KD Ljiljan u travnju je niz događanja kojim će obilježiti petu obljetnicu uspješnog djelovanja ovog društva koje okuplja Bošnjake i njihove prijatelje iz Primorsko-goranske županije.