Sunčanje

SUNČANI RIJEČKI DAN Na »Morskom prascu« mnogi Riječani uživaju »k’o svinje«

Slavica Mrkić Modrić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Dvadesetak stupnjeva u zraku na riječke je plaže privuklo mnoge građane Rijeke. Nije za kupanje ali dan je rođen za sunčanjeRIJEKA Sunčana nedjelja grijana na 20 stupnjeva Celzijevih, koliko ih je zabilježio Državni hidrometeorološki zavod u 14 sati, privukla je na šetnice, ali i na plaže mnoštvo Riječana. Primjerice na jednom od kultnih riječkih sunčališta i kupališta, plažu »Morski prasac« tražilo se mjesto više. Staro, mlado, srednje, godine nisu bile važne, važno je bilo jedino upiti što više sunca. Neki zbog kostobolje, neki zbog preplanulog tena, a neki zbog društva.


Isto će moći i sutra jer meteorolozi najavljuju – pretežno vedro, a poslijepodne u unutrašnjosti mjestimice uz promjenjivu naoblaku. Vjetar uglavnom slab, u drugom dijelu dana do umjeren sjeveroistočni.


Na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, podno Velebita i jaka, a potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 9 do 13 °C. Najviša dnevna većinom od 19 do 23 °C.
Istina, temperatura mora koja se na riječkom području kreće oko 11 stupnjeva, nije baš »top temperatura« za kupanje, no ima i onih koji vole hladnije. Uostalom, svakom na volju. Sve u svemu, proljeće, ne da je stiglo, već je stiglo u velikom stilu.


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin