Konvencija znanstvene fantastike

Subotnji Rikon donio bogat program: Cosplayeri iz cijele regije priredili spektakl za pamćenje

Claudia Bošković

Snimio Mateo LEVAK

Snimio Mateo LEVAK

Ove godine u cosplay natjecanju imamo i dvije Ruskinje tako da nikoga ne diskriminiramo, prihvaćamo svih, interdisciplinarni smo i multinacionalni, zaključile su Marta Glažar i Valentina Mišković Yoe iz Udruge „3. zmaj“ 


Poznata riječka konvencija znanstvene fantastike i fantastike Rikon na trsatski Kampus u prostore Filozofskog fakulteta donijela je nikad bogatije sadržaje koji su okupili ljubitelje cosplaya diljem regije.

Foto galerija: Rikon 2023. - konvencija znanstvene fantastike u Rijeci Foto: Mateo LevakMeđu impresivnim subotnjim programom ispunjenim zanimljivim predavanjima, radionicama, kvizovima i zabavnim programom istaknuo se niz atrakcija koje su uključivale i punkt za šminkanje, cosplay za mlade, ali i najmlađe, niz štandova koji su izloženim unikatima, nakitom i modnim krpicama, knjigama i stripovima, plišancima i društvenim igrama privlačili poglede zainteresiranih posjetitelja. Osim što je publika imala prilike vidjeti razne kostimirane atrakcije, posebnost ovoga programa svakako jesu i angažirani paneli kojima se nastoji istaknuti vrijednost aktivnog sudjelovanja, dok je manifestacija okrunjena dodjelom nagrade Artefakt za najbolja umjetnička dostignuća.
Kao što su naglasili iz organizacije Udruge “3. zmaj”, dvadeset i šesto izdanje Rikona nastavilo je uspješnu prošlogodišnju tradiciju, a moglo bi se tvrditi – skoro ju i nadmašilo.


– Mi smo pola vijeka postojanja Rikona provele ovdje i još prošle godine događanje smo digli na jednu potpuno novu razinu, a uzevši u obzir brojke jučerašnjeg dana mislim da ćemo kompletno probiti sve rekorde koje smo imali dosad tako da smo izuzetno sretni s time. Dolaze nam zaista svi, ljudi iz cijele Hrvatske koji vole i organiziraju conove, a naravno uvijek je popularna i regija – dakle, Slovenija i Srbija – no također Italija i Mađarska. Ove godine u cosplay natjecanju imamo i dvije Ruskinje tako da nikoga ne diskriminiramo, prihvaćamo svih, interdisciplinarni smo i multinacionalni, zaključile su Marta Glažar i Valentina Mišković Yoe iz Udruge „3. zmaj“.