Primanje

Struka nagradila uspješne tvrtke iz Rijeke, čestitao im gradonačelnik

Damir Cupać

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Vaši uspjesi znače zapošljavanje uz primjenu inovativnih rješenja. Vaš uspjeh je uspjeh Rijeke, Primorsko-goranske županije, ali i Hrvatske, poručio je Marko FilipovićGradonačelnik Marko Filipović i njegov zamjenik Goran Palčevski primili su predstavnike dobitnika nagrade na globalnoj konferenciji 5. EMT (European Medical Tourism) održanoj u Italiji te dobitnike nagrade Kolos, najznačajnije nagrade u građevinarstvu dodijeljene u sklopu 15. dana Hrvatske komore građevinarstva, čestitavši im na uspjehu i za njihove tvrtke, ali i za riječko gospodarstvo.


Zajednički benefit


– Čestitam vam svima na uspjehu i nadam se da ćete tako i dalje nastaviti jer vaši uspjesi znače zapošljavanje uz primjenu inovativnih rješenja. Vaš uspjeh je uspjeh Rijeke, Primorsko-goranske županije, ali i Hrvatske.


Poliklinika Rident lider je u području dentalne medicine koja je povezana s razvojem zdravstvenog turizma. Što se tiče uspjeha u građevinskom sektoru, drago mi je da građevinarstvo unatoč pandemiji nije stalo, a još mi je draže vidjeti da riječki stručnjaci dobivaju nagrade.
Očekuju nas i javne i privatne investicije u razdoblju koje je pred nama i vjerujem da ćete i vi u njima sudjelovati, poručio je Filipović.


Većinski vlasnik Ridenta Željko Miljanić ocijenio je da su zapuhali novi vjetrovi u Gradu Rijeci jer je lokalna vlast prepoznala ono što gospodarstvenici rade. Članica Uprave Ridenta Nataša Rubeša također je zahvalila Filipoviću što je prepoznao uloženi trud koji je rezultirao velikim uspjehom.


– Nagrada koju smo primili je izuzetno bitna, a dodijeljena je u Italiji iz koje dolazi 90 posto naših pacijenata. To nam nije prva nagrada i lijepo je znati da nas je prepoznao turistički sektor čiji je bitan dio zdravstveni turizam. Nadam se da ćemo svi zajedno izbrendirati Kvarner i da će to biti zajednički benefit za sve nas, kazala je Rubeša.


Najsloženiji poslovi


Dr. sc. Mirko Grošić rekao je da je nagrada Kolos došla kao rezultat 12-godišnjeg ustrajnog rada koji je rezultirao rastom zbog neprestanog ulaganja u inovacije. Eugenio Močinić i Ivica Mršić dobili su nagradu struke za stručni nadzor građenja turističkog kompleksa Hilton Costabella u Rijeci, a kazali su da je bila riječ o izuzetno složenom projektu koji je uspješno dovršen.


– Izgrađen je reprezentativan hotel s pet zvjezdica koji je dio Hilton grupe, ali izgrađena je i plaža. Bilo je zahtjevno, a veliko je zadovoljstvo što je naš rad prepoznala struka, kao što je i veliko zadovoljstvo da je hotel počeo s radom, a Rijeka je dobila ono što zaslužuje, izjavili su Močinić i Mršić.


Prof. dr. sc. Davor Grandić pojasnio je da je projektiranje obnove i rekonstrukcije Gornjeg i Donjeg mosta u Ninu bio zahtjevan posao, ali da je riječki Građevinski fakultet i te kako osposobljen za realizaciju najsloženijih poslova.


Laureati


Riječki gospodarski laureti su Poliklinika Rident koja je dobila nagradu za najbolju dentalnu kliniku u Europi u kategoriji rada s grupama pacijenata, dr. sc. Mirko Grošić, dipl. ing. građ. koji je nagrađen Kolosom u kategoriji geotehnike za projekt ROXANICH Heritage wine hotel i pet-etažni vinski podrum, prof. dr. sc. Davor Grandić, dipl. ing. građ. nagrađen je u kategoriji konstrukcije za projekte obnove i rekonstrukcije Gornjeg i Donjeg mosta u Ninu te Eugenio Močinić, dipl. ing. građ. i Ivica Mršić, mag. ing. aedif. koji su nagrađeni u kategoriji Organizacije građenja/Stručnog nadzora građenja za stručni nadzor građenja turističkog kompleksa Hilton Costabella u Rijeci.