Kastavski trg

Stopirano popločavanje Lokvine, evo u čemu je problem

Slavica Kleva

Trg Lokvina u Kastvu

Trg Lokvina u Kastvu

Do nastavka radova omogućeno je parkiranje automobila na dijelu koji još nije popločenVijest da će se nakratko obustaviti radovi na uređenju kastavske Lokvine, odnosno da će se do jeseni prekinuti dinamika završetka popločenja i svi građevinski radovi, rastužila je u prvom redu stanovnike Kastva, ali i sve posjetitelje Grada na brege.


No kako nam i sam pročelnik Odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i zaštitu okoliša Dalibor Babić odgovara, riječ je o nizu okolnosti na koje naprosto nisu mogli utjecati.


– Za popločenje Lokvine u dogovoru s projektantom i konzervatorima izabran je “buzetski sivac” kao kamen našeg podneblja.
Zbog objektivnih razloga, proizvođač nije mogao pratiti ugovorenu dinamiku proizvodnje i isporuke pa je dogovoreno da se napravi ljetna stanka i radovi na Lokvini nastave najesen do kada bi trebala biti izrađena i isporučena ugovorena količina sivca.


Do problema je došlo iz više razloga, u prvom redu nedostatak radnika u kamenolomu radi samoizolacije i COVID-a u više navrata, te nesreće koja se dogodila ovog proljeća uslijed miniranja što je dodatno usporilo proizvodnju, kaže nam pročelnik Babić.


No, istovremeno, do nastavka radova omogućeno je parkiranje automobila na dijelu koji još nije popločen.