Autotrolej

Što nove mjere znače za one koji koriste javni prijevoz u Rijeci? U solo busevima do 36, a u zglobnim 60 putnika

Sanja GašpertSlijedom nove odluke Vlade Republike Hrvatske, od subote, 28. studenog i javni gradski prijevoz funkcionirat će na način da u vozilima popunjenost putnika ne smije prelaziti 40 posto maksimalnog kapaciteta.


Prema informacijama iz Komunalnog društva Autotrolej, sva vozila imat će označen broj putnika koji je dozvoljen, odnosno u solo vozilima smije se prevoziti najviše 36 putnika, u zglobnim vozilima (harmonikama) najviše 60 putnika, dok je u minibusevima najveći dozvoljeni broj četrnaest putnika. Isto tako, od ponedjeljka, 30. studenog KD Autotrolej uvodi dodatne polaske na linijama koje imaju najveću frekventnost putnika, i to unatoč tome što je, kažu u Autotroleju, broj putnika u listopadu pao za deset posto u odnosu na rujan tekuće godine. Riječ je o lokalnim linijama 2, 7, 7a i 6 te o županijskim linijama 12, 20 i 32.


– Tijekom sljedećeg tjedna, a obzirom na stanje popunjenosti vozila, radit ćemo korekcije i optimizacije na linijama i pojedinim polascima, i to na način da ćemo micati slabo popunjene polaska, odnosno polaske s malim brojem korisnika te ih aktivirati na linijama koje su značajnije popunjene. Sukladno stanju na linijama, po potrebi ćemo u idućem razdoblju uvoditi i dodatne polaske na linijama 1, 3, 4 i 5 te 29, 18 i 23, kažu u Autotroleju.
Od ponedjeljka, 30. studenoga uvode se dodatni polasci na gradskim linijama L 2 u 7.25 sati sa Srdoča za Centar (zglob), L 5 u 7.30 s Drenove groblja za Centar (zglob), L 6 u 7.35 s Krnjeva NN za Centar (zglob), L 7 u 7.15 sati s Turkova za Centar (zglob) te L 7A u 7.23 sati s Hosti za Centar (solo). Također, od ponedjeljka se uvode i dodatni autobusi s polascima na prigradskim linijama L 12 Čavle u 7.20 sati za Rijeku (solo), L 20 Viškovo u 7.15 za Rijeku (solo) te L 32 Jelačićev trg u 7.15 sati za Opatiju (solo).


– Isto tako, treba naglasiti kako su za kontrolu popunjenosti vozila i pridržavanje mjera zaduženi inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata te policijski službenici. Molimo putnike da se pridržavaju naznačenih brojki i mjera te podsjećamo kako i dalje ostaje na snazi zabrana ulaska u vozilo javnog gradskog prijevoza bez medicinske maske koja se koristi na ispravan način, kažu u KD-u Autotrolej.