Primitivizam

Sramota na Zametu: Išaran mural posvećen legendarnom Koradu Vujnoviću

Edi ProdanTeško je pronaći riječi za primitivizam koji se dogodio na riječkom Zametu: brojkom 1950 prešaran je mural napravljen u spomen na Korada Vujnovića, legendarnog sportskog novinara Radio Rijeke


U svakom smislu, bilo ljudskom, bilo profesionalnom Korado Vujnović je bio jedna od najboljih osoba koja je ikad postojala u riječkom medijskom, ali i onom općem – socijalnom, kulturnom, emocionalnom prostoru.


Kao novinar Radio Rijeke, Korado je bio tvorac i sinonim za kultnu emisiju Pod stjenama Kantride, onu u kojoj se slavilo ali i analiziralo probleme koji bi se pojavili u radu HNK Rijeke.
Naprosto, dobra duša grada i Kluba. I onda, pet i pol godina nakon što je preminuo, pojavio se netko tko je u svakom smislu potpuna suprotnost Koradovoj  silnoj empatiji, ljubavi prema ljudima, pojavi se netko tko se usudio brojkom 1950 prešarati njegov mural na Zametu?!


Primitivizam na najviše, potpuna odsutnost zdravog razuma. Znamo što i koga “1950” predstavlja, nadamo se da će se javiti, ispričati obitelji…


Jer oni koji su crnim sprejem udarili na Korada ili su dio te navijačke skupine ili ju sramote kao malo tko.


Foto: Facebook


više vijesti