Toplina, plin i rasvjeta

SPECIJAL NAŠI HEROJI Djelatnici svih službi Energa i u doba korone svakodnevno dežuraju

NL native

Djelatnici Energa imaju svu zaštitnu opremu i upute kako se ponašati u  ovoj situaciji, prilagodili su rasporede službi okolnostima ali tako da korisnici to ne osjete, strogo se poštuju sve upute kriznog stožera, a nastoje se maksimalno umanjiti i kontakti, koliko god je to mogućeNeuobičajena situacija s pandemijom koronavirusa i propisanim mjerama karantene je većinu od nas vratila u domove i natjerala da razmislimo o stvarima koje smo dosad uzimali zdravo za gotovo.


Upravo u ovakvoj situaciji do izražaja dolaze oni najhrabriji i najpožrtvovniji među nama, koji nam sadašnju situaciju olakšavaju i omogućuju da komotno radimo i funkcioniramo iz vlastitih domova.


Među njima su, dakako, i oni koji se svakodnevno brinu o tome da nam domovi budu topli, da imamo plin, toplu vodu, da ne razmišljamo, primjerice, kako održavati osobnu higijenu, što se sada smatra jednom od ključnih mjera zaustavljanja širenja virusa.

Isti ti se brinu i o javnoj rasvjeti u gradu, u onim rijetkim trenucima kada, primjerice, idemo prošetati ljubimce. Pogađate, riječ je o Energu i njegovim djelatnicima, koji i ovih teških dana vode računa o svim segmentima grijanja i rasvjete, kako bi se naš život odvijao što normalnije i u nenormalnim okolnostima.Dostupni svakodnevno


Takvi junaci ne dijele naš luksuz ostanka doma jer oni brinu da naše plinske instalacije rade i sigurne su, brinu o tome da se energija isporučuje bez prekida, odnosno da je opskrba sigurna i da imamo dovoljno energije za sve korisnike i to po najpovoljnijim uvjetima.


Energovi djelatnici i inače su dostupni non stop i sve dane u godini, pa ni u krizi nemaju predaha, s obzirom da je riječ o poslu u kojem je nadzor ispravnog rada instalacija i postrojenja pravilo, a ne iznimka.– Izuzetno sam ponosna na sve naše kolege ovih dana, koje ni pandemija koronavirusa ne zaustavlja u njihovim svakodnevnim aktivnostima, dok se brinu o tome da našim korisnicima domovi budu topli, ili da im je osvijetljeno na ulici, ako moraju biti vani navečer.Jasno je da smo svi u državi u ovom trenutku najponosniji na naše liječnike, medicinske sestre i zdravstveno osoblje koji se junački bore za život svakog građanina Hrvatske, ali ne smijemo zaboraviti i ove druge heroje među nama, koji se trude da nam omoguće što lagodniju situaciju ostanka doma – kaže Jelena Novačić, vodeći stručnjak za zaštitu na radu i razvoj ljudskih potencijala iz Energa.


Jelena Novačić


Obvezne zaštitne mjere


Dakako, i djelatnici Energa su dobili svu zaštitnu opremu i upute kako se ponašati u ovoj situaciji sada, smanjili su kapacitete službi, ali tako da korisnici to ne osjete, strogo se poštuju sve upute kriznog stožera, a nastoje se maksimalno umanjiti i kontakti, koliko god je to moguće.Ako je zaista nužan odlazak kod nekog korisnika na kućnu adresu, prvo se tu osobu nazove telefonom, pita za suglasnost dolaska u dom i nastoji se ispoštovati sve želje korisnika. Tako se, ujedno, izbjegava mogućnost kršenja mjera samoizolacije, ako je netko od korisnika u takvoj situaciji, čime se štite i korisnici i djelatnici.


Ako je ulazak u stan i dalje neophodan, korisnik se drži fizičke distance, a radnici koriste svu nužnu opremu. Sva vozila Energa se svakodnevno dezinficiraju, kao i prostori u kojima borave djelatnici.Zahvala svim djelatnicima i korisnicima


– Nama je i u ovim teškim vremenima zdravlje naših korisnika i djelatnika na prvom mjestu i uvijek će tako biti. Zato smo u stalnom kontaktu sa službenim zdravstvenim službama, pratimo sve upute i trendove i dajemo sve od sebe da maksimalno zaštitimo sve, a da naše usluge besprijekorno funkcioniraju i ovo doba.


Moram priznati da i korisnici to prepoznaju i cijene i zaista nam puno pomažu i surađuju, pa ne nailazimo ni na kakve probleme na terenu, što nam je sada posebno važno. Čak, dapače, zbog telefonskih konzultacija i korektnog odnosa i zaštite i njihovog zdravlja, dobili smo niz pohvala korisnika jer su zadovoljni kako se nosimo s ovom situacijom.


A to je, na kraju, ionako najvažnije. Da ostanemo svi zdravi i da pomažemo jedni drugima jer smo u ovome svemu – zajedno – ističe Sanjin Kirigin, direktor Energa.


Sanjin Kirigin


Također, zahvaljuje i korisnicima, ali i svim djelatnicima plinske službe, toplinske energije i javne rasvjete, koji ovih dana jednako odgovorno obavljaju svoje poslove, unatoč izvanrednim okolnostima.Primjerice, Služba održavanja javne rasvjete i dalje neprestano prima prijave kvarova i otklanja ih, uz sve mjere zaštite, kako bi javna rasvjeta osiguravala sigurnost svih sudionika u prometu i u Rijeci i u općini Čavle.


Preostaje jedino čestitati svim vrijednim Energovim radnicima ovih dana i poželjeti im što manje posla i problema, pogotovo u situaciji s koronavirusom. A kad sve prođe… kažu da već imaju jako puno planova za daljnje unaprijeđenje mreže i usluga, na radost tvrtke i njenih korisnika.