Pomozite

ŠOK U RIJECI Liječenje malene Mile košta čak 2,8 milijuna eura! Amerikanci ne pristaju na rate

Barbara Čalušić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Iako je liječenje eksperimentalno, u Americi se u kliničke studije besplatno mogu uključiti samo američki državljani, svi ostali plaćaju troškove. "Ovaj iznos za nas je, unatoč cijeloj našoj uloženoj imovini te pomoći brojnih ljudi, nažalost, nedostižan", kaže otacRIJEKA Liječenje naše Mile znatno je skuplje nego što smo očekivali i u ovom trenutku, unatoč pomoći brojnih dobrih ljudi koji su se odazvali u rekordnom roku, ne znamo kako ćemo pokriti troškove liječenja u Americi – rekao nam je sinoć Marin Rončević, otac dvogodišnje Mile Rončević koja boluje od teškog oblika leukemije te su njezini roditelji jedini spas vidjeli u liječenju eksperimentalnom terapijom u Children’s Hospital of Philadelphia u Sjedinjenim Američkim Državama.


– U telefonskom razgovoru, u bolnici su mi rekli da je cijena Milina liječenja 2,8 milijuna eura. Novac u cijelosti treba uplatiti odmah. U šoku sam, taj iznos nismo očekivali i u ovom trenutku unatoč velikoj pomoći cijele Hrvatske, ne znam tko bi nam mogao više pomoći da u tako kratkom vremenu prikupimo taj novac. Iako je liječenje eksperimentalno, u Americi se u kliničke studije besplatno mogu uključiti samo američki državljani, dok svi ostali plaćaju troškove terapije i istraživanja. Ovaj iznos za nas je, unatoč cijeloj našoj uloženoj imovini, pomoći brojnih ljudi, nažalost, nedostižan – rekao nam je sinoć potreseni otac.


Djevojčici je prije godinu dana dijagnosticirana leukemija. Na riječkoj Klinici za pedijatriju, na Odjelu hematolgije i onkologije primila je pet ciklusa kemoterapije te nakon šestomjesečnog liječenja ušla u remisiju. Bolest se prije mjesec dana ponovo javila, a roditelji su, smatrajući da nastavak uspješnog liječenje više nije moguć niti u jednoj bolnici u Europi, odlučili pokrenuti akciju putem društvenih mreža kako bi im građani Hrvatski pomogli u prikupljanju sredstava za liječenje kćeri u Americi.
Pomoći možete donacijama na račun HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – ‘darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević’.