Dan zahvalnosti za plodove Zemlje i Dan kruha

Školarci oduševili Riječane bogatom ponudom kruha

Ljiljana Hlača

Sudjelovalo je 15 škola, a stručni žiri je odlučio da PGŽ na državnoj svečanosti Dana zahvalnosti za plodove Zemlje predstavljaju škole »Ivan Rabljanin« iz Raba, »Sveti Matej« iz Viškova, Prva riječka hrvatska gimnazija te Učenički dom »Lovran«RIJEKA – Čips od kadulje, limunada od lavande ili kuglof od matara, tune i sira – samo su neki od proizvoda koji su se mogli isprobati na riječkom Korzu, a koji su se nudili prolaznicima u organizaciji Eko centra mladih čuvara okoliša odnosno Društva »Naša djeca«, u povodu obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove Zemlje i Dana kruha.


Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji u kojoj sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola ove županije s ciljem njegovanja tradicije i pripreme krušnih proizvoda na tradicionalan način, saznajemo od voditeljice Eko centra Svjetlane Mazaroli Jurišić.


Sudjelovalo je 15 škola, a stručni žiri je odlučio da PGŽ na državnoj svečanosti Dana zahvalnosti za plodove Zemlje predstavljaju škole »Ivan Rabljanin« iz Raba, »Sveti Matej« iz Viškova, Prva riječka hrvatska gimnazija te Učenički dom »Lovran«.
Ta će se svečanost održati 9. listopada u Pregradi. U povodu Dana zahvalnosti za plodove Zemlje sudionike ovog projekta primili su pročelnik Ureda županije Branko Škrobonja, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jasna Blažević te Bosiljka Kalčić iz Odjela za proračun, financije i nabavu.