Blagdansko druženje

Sigurnost na moru: Predstavnici PGŽ-a posjetili Lučku kapetaniju i Postaju pomorske policije

Marin Bolić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZARIJEKA – U povodu nadolazećih blagdana, predstavnici Primorsko-goranske županije posjetili su djelatnike Lučke kapetanije Rijeka, a nakon toga i Postaju pomorske policije Rijeka, gdje su se susreli s djelatnicima Sektora za granice Policijske uprave Primorsko-goranske.


Delegaciju PGŽ-a su činili Pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić, tajnik Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama te voditelj Odsjeka za promet i veze u Upravnom odjelu za pomorsko dobro, promet i veze PGŽ-a Zdravko Lisac, predvođeni zamjenikom župana Vojkom Brautom.


Oni su predstavnicima posjećenih institucija uručili prigodne darove te svim prisutnima uputili blagdanske čestitke.


Važne obljetnice
Čestitke okupljenima povodom Božića i nove godine je u ime Lučke kapetanije Rijeka uputio i Lučki kapetan te zapovjednik ŽOC-a Darko Glažar, koji se osvrnuo na rad u godini što je na izmaku te istaknuo kako je Lučka kapetanija Rijeka, ispostava Rab, bila nagrađena ove godine.


– Lučka kapetanija Rijeka je dobila dvije brze brodice, na Rabu i Malom Lošinju, s kojima smo odradili 10 akcija u kojima je spašeno 11 ljudi.


S ponosom bih istaknuo da nas je nagradilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Dobili smo godišnju nagradu za traganje i spašavanje, istaknuo je Glažar te je istaknuo dobru suradnju s PGŽ-om, ali i najavio dvije važne obljetnice, koje će se proslaviti dogodine – 25. godišnjicu Županijskog operativnog centra i 250. godišnjicu kontinuiranog rada Lučke kapetanije Rijeka.


Sigurno na moru


Prisutnima se potom obratio zamjenik župana Vojko Braut, čestitao Lučkoj kapetaniji Rijeka na nagradi te istaknuo dobru suradnju s ovom institucijom.


– Kao što znate, PGŽ je osnivač 8 županijskih lučkih uprava, kojima pokrivamo cijelo naše priobalje i otoke.


Svaka ta lučka uprava ima jednu ili više svojih ispostava, s kojima svakodnevno surađuje, po raznim pitanjima. Također, uspješna suradnja se provodi i kroz ŽOC, istaknuo je Braut.


Kao što je već spomenuto, nakon posjeta Lučkoj kapetaniji Rijeka, delegacija je posjetila Postaju pomorske policije Rijeka, a njezin načelnik Neven Abramović također je istaknuo dobru suradnju s PGŽ-om i rekapitulirao ovu godinu.– Što se tiče poslova Pomorske policije u godini koja je sad pri kraju, mogu konstatirati da sam iznimno zadovoljan sigurnosnom situacijom na moru i uz more.


Najvažnije je istaknuti, kad je o sigurnosnim događajima riječ, da nismo imali teže ozlijeđenih osoba na moru te poginulih.


Nadamo se da ćemo takvo stanje sigurnosti na moru zadržati i u sljedećoj godini, poželio je Abramović u novoj godini, uz blagdanske čestitke.