PGS

Bivša šefica PU PG Senka Šubat kandidatkinja za gradonačelnicu Bakra

Sanja Gašpert

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Bakar je bogat grad, ali nema kanalizaciju, nema optičkog kabla, internet je u prekidu za svakog većeg nevremena. U mnogim naseljima nema nekih osnovnih sadržaja, poput banke, mesnice...RIJEKA/BAKAR – Primorsko goranski savez predstavio je jučer u Rijeci svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Bakra, a riječ je o Senki Šubat, inače prvoj šefici jedne policijske uprave u Hrvatskoj. Naime, Šubat je, kako je kazao politički tajnik Franjo Butorac, svojedobno uspješno obnašala funkciju ravnateljice Policijske uprave primorsko-goranske, gdje je pokazala svoju sposobnost vođenja i organizacije. Grad Bakar vodit će zajedno s njegovim stanovnicima, jer joj je najvažnije mišljenje ljudi – od Hreljina, preko Krasice do Praputnjaka, Zlobina, Bakra i drugih bakarskih naselja, kazao je Butorac. Predsjednik PGS-a i krčki gradonačelnik Darijo Vasilić istaknuo je kako PGS nakon nekoliko izbornih ciklusa s prosječnim rezultatima, na ovim lokalnim izborima u Bakru puno očekuje te kako će kao gradonačelnik grada koji je više puta proglašen najboljim u Hrvatskoj po svim standardima, svoja iskustva vođenja gradom prenijeti i kolegici Šubat.


Ekološki standardi


Dio svog predizbornog programa predstavila je sama kandidatkinja za gradonačelnicu Bakra, započevši riječima zahvale svim zdravstvenim djelatnicima koje je nazvala herojima pandemije koronavirusa, s obzirom da je i sama preboljela teži oblik korone te su se liječnici dva puta borili za njezin život.


– Ostvarila sam se u životu kao majka, supruga, kao baka, upravljala sam velikim sustavima i imam iskustva u tom smislu. Neki od mojih ključnih poteza bit će online aplikacija »Potpuna transparentnost proračuna«, koja svim stanovnicima omogućava stalni uvid u trošenje svake proračunske kune. Zalagat ću se za kvalitetniji život i standard svih građana, svih bakarskih naselja. Bakar je bogat grad, ali nema kanalizaciju, nema optičkog kabla, internet je u prekidu za svakog većeg nevremena. U mnogim naseljima nema nekih osnovnih sadržaja, poput banke, mesnice. Vodit ću računa da se poštuju ekološki standardi, što često nije slučaj upravo u Bakru, a svjedoci smo nedavnog zagađenja bakarskog zaljeva. Vodit ću računa i o odgovornijem upravljanju otpadom, čemu ću se voditi pozitivnim primjerom Grada Krka. Gradska uprava mora biti učinkovitija, na usluzi građanima.


S vami sam i uz vas
Zalagat ću se za POS-ove stanove za branitelje i mlade obitelji, turističku i kulturnu baštinu treba bolje valorizirati, poticati privatna ulaganja u turizam. I kulturni život Bakra zaslužio je veća ulaganja, a posebno lokalna kulturno-umjetnička društva. Treba veću brigu posvetiti djeci i mladima, ali i umirovljenicima, razvijati gospodarstvo po mjeri građana, okrenuti se malim poduzetnicima i obrtnicima, a ne svaku kunu ulagati u zonu. Bakarsko gospodarstvo nipošto ne smije biti samo Industrijska zona. Mjesni odbori trebaju biti temeljno mjesto za građane, iz kojih trebamo slušati i pokretati stvari, kazala je Senka Šubat, najavljujući svoju kandidaturu pod sloganom »S vami sam i uz vas«.


Podršku u kandidaturi za bakarsku gradonačelnicu Senki Šubat došli su dati i kandidati za gradonačelnika Rijeke i načelnika Jelenja, Nikola Ivaniš i Robert Marčelja, koji također očekuju dobar izborni rezultat svoje stranke u Bakru.