Udar omikrona

Šef riječkog Zavoda kaže da nismo još došli do vrha novozaraženih. Evo kada bi se situacija mogla početi smirivati

Portal Novi list

Foto Sergej Drechsler, Mateo Levak

Foto Sergej Drechsler, Mateo Levak

Što se tiče testiranja u školi, svaka nova strategija je dobrodošla, pozdravljamo takvo nastojanje da se djeca barem jednom tjedno testiraju i da tako provjerimo stanje, rekao je Mićović“Svjedoci smo rapidnog rasta broja novih slučajeva, bili smo optimističniji da će se situacija početi ranije smirivati, ali to baš i nije sigurno, ipak se nadamo da će imati uski šiljak s rastom ali nismo još dosegli vrh i nećemo ovaj tjedan”, rekao je šef NZZJZ PGŽ-a Vladimir Mićović.


“Eventualno do kraja idućeg tjedna bi mogli dostići taj vršak novooboljeih


Treba uzeti u obzir da je i broj testiranja dvostruko veći. To je jedina preventivna aktivnost svrishodna, da pronađemo zaražene i izoliriamo ih.
Što se tiče testiranja u školi, svaka nova strategija je dobrodošla, pozdravljamo takvo nastojanje da se djeca barem jednom tjedno testiraju i da tako provjerimo stanje, a sve da se ovaj dominatni brzi rast zaražavanje djece u školama zaustavi.


13 do 15 posto razreda je u izolaciji što je održivo i nadam se da se neće povećavati taj broj i da će testiranja početi idući tjedan.


Važno je da ne dođe do ispada cijelih škola.


KBC Rijeka ima puno bolovanja, ne bih želio dramatizirati, sigurno problemi postoje, ali mislim da ćemo se moći s time nositi, rekao je Vladimir Mićović.