Kristijan Pavić

Šef ACI-ja o marini u centru Rijeke: Ideja je da Porto Baroš postane tkivo grada

Alenka Juričić Bukarica

Niti jedna naša marina nikad nije i neće biti zatvorena za javnost, istaknuo je PavićNa konferenciji Novog lista pod nazivom “Potencijali luksuznog turizma na Kvarneru” koja je jučer održana u opatijskom hotelu Ambasador predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić govorio je o projektu ACI marine Rijeka.


Kazao je kako je cijela ideja partnerstva s Grupacijom Lürssen bila iskoristiti sinergijski učinak znanja jedne i druge strane te kako je cilj i da Gitone, odnosno Lürssen, dovede i svoj dio klijentele.


Kazao je da će se, uz ostalo, ići u rekonstrukciju postojeće ciglene zgrade u kojoj će biti poslovni sadržaji otvoreni i za javnost.
– Niti jedna naša marina nikad nije i neće biti zatvorena za javnost. Dapače, ideja je da Porto Baroš postane tkivo grada, kako i svi sadržaji koji će biti namijenjeni našim gostima, kao i građanima i turistima koji budu dolazili u Rijeku, istaknuo je Pavić.


Predsjednik Uprave ACI-ja je, između ostalog, ukazao i na potrebu produljenja koncesija marinama kao temelj za daljnje investicije, navevši podatak kako je ACI ugovorom iz 2008. obvezan uložiti 200 milijuna kuna, dok su do danas uložili 750 milijuna kuna kako bi odgovorili na zahtjeve tržišta.