Incijativa rodbine i prijatelja

SJEĆANJE NA DINA I VITA Prikupljanje donacija za mural i spomen ploče u Staroj Baški i Kastvu

P. N.

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

Radimo veliki grafit (mural) i spomen ploču našim prijateljima pa ovim putem želim zamoliti sve ljude dobra srca:  ako ste u mogućnosti donirajte na račun, Ana Maggi HR5441240033225006287Prijatelji i rodbina Dina i Vita, mladića koji su nedavno poginuli u prometnoj nesreći, odlučili su im odati počast muralom u Kastvu i spomen pločama u Staroj Baški i Kastvu. Iz toga razloga pokrenuli su prikupljanje donacija, o čemu nam je jedna od njhovih prijateljica poslala dopis rodbine i prijatelja koji prenosimo.


 


‘Dugo sam razmišljala o tome da li s ovom pričom izaći u javnost jer nije baš laka ni za mene ni za moje prijatelje. Želim ostati anonimna jer u ovoj priči nisam bitna ja nego naša dva Anđela koji zaslužuju sve na ovom svijetu. Naime mislim da ste svi čuli za strašnu priču, tmuran dan i prometnu nesreću te nama najgori dan u životu. Citiram pismo preživjele prijateljice, naše ratnice: “Utorak, 6. travnja 2021. godine, najgori dan u životu mojih prijatelja i mene. Dan kad sam izgubila dio svog srca, dio mog kratkog života. Dan kada sam izgubila DINA i VITA.”


Ako već niste pretpostavili radi se o prometnoj nesreći koja se dogodila tog tragičnog utorka na ulasku u mjesto Stara Baška na otoku Krku. Naime u prometnoj nesreći stradala su i izgubljena su dva mlada i savršena života, a jedna cura, naša najveća ratnica, preživjela je i želimo joj što brži oporavak. Ančica uz tebe smo i ona dva mala Anđela !


“Ne možete vjerovati koliko se ljudi okupilo dana 10. travnja 2021. godine; možete biti sretni kakve ste prijatelje imali. ” Naime to je bio jedan od najtužnijih ali najljepših ispraćaja kojima sam prisustvovala. Zaputilo nas se sigurno stotinjak taj dan u Staru Bašku. Baš čudan put moram vam priznati. Tišina i ništa drugo nije vladalo na putu do tamo možda poneka tužna pjesma na radiju, bože koja slučajnost! Cijelim putem pratila nas je kišica, znalo je nebo što se dešava i da ispraćamo dva najbolja Anđela. Došli smo tamo, zapalili smo mnogo svijeća (iskreno, teško ih je bilo upaliti, nekako se trese ruka, ne želi…), održali smo im završne govore, pustili bijele balone da ih dočekaju u Raju i zapalili baklje. Ispraćaj kakav su takvi dečki naši Anđeli i zaslužili.


Prvo želim zahvaliti svima koji su došli odati počast, svima koji su bili tamo u najtežim trenutcima. KARLA, NOEL, DOMINIK, ANTONIO, DOMINIC, IVAN, LUKA i ANČI i svi ostali prijatelji i rodbina držite se, tu smo svi zajedno, ali i DINČI i LAKI nas čuvaju ! DINČI i VITO vidimo se na nekom ljepšem i boljem mjestu.


Naime radimo veliki grafit (mural) i spomen ploču našim prijateljima pa ovim putem želim zamoliti sve ljude dobra srca:  ako ste u mogućnosti donirajte na račun, Ana Maggi HR5441240033225006287. Ako niste u mogućnosti pustite koju lijepu riječ ispod objave. Puno nam znači svaka poruka podrške. DINO i VITO volimo vas zauvijek!’, piše u pismu što ga potpisuju ožalošćeni prijatelji i rodbina.