Grad Rijeka ulaže pola milijuna kuna

Sanitarni čvorovi za publiku u “Zajcu” gotovi do kraja godine

Ljiljana Hlača

Keramika je postavljena, slijede završni radovi / Snimio Vedran KARUZA

Keramika je postavljena, slijede završni radovi / Snimio Vedran KARUZA

Keramika je postavljena, čeka se postava sanitarija te unutrašnje drvenarijeRIJEKA  Radovi na uređenju sanitarnih čvorova u riječkom kazalištu HNK Ivana pl. Zajca su u završnoj fazi, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine. Riječko kazalište će, barem što se tiče WC-a za publiku, spremno dočekati sljedeću godinu, godinu Europske prijestolnice kulture.


Keramika je postavljena, čeka se postava sanitarija te unutrašnje drvenarije.


Već smo u više navrata pisali o stanju WC-a za publiku, a cijela priča dosegnula je medijski vrhunac kada je u javnost dospjela informacija da kazalište od građana traži donacije za njihovo uređenje.
E onda se dogodilo da se vlasnik zgrade, odnosno Grad Rijeka, probudio te je odlučio u sanitarni čvor uložiti skoro pola milijuna kuna. Riječko kazalište ima čak 30 zahoda, a oni će se uređivati malo po malo.


Kako smo saznali, prvom fazom uređenja obuhvaćeni su sanitarni čvorovi na parteru – sjever i na mezaninu, također sjever. Ukupno šest kabina.


U spomenuti iznos uključeni su zahvati od rušenja pregradnih zidova, demontaže stare opreme, pa do sanacije unutrašnje drvenarije. Zatim uključuje kupnju i postavu nove opreme, to jest pločica, sanitarija te izgradnju nove ventilacije.


U odabiru pločica presudnu su ulogu imali riječki konzervatori, a oni su odlučili da taj novi štih WC-a bude u sivoj boji. Radove izvodi građevinska tvrtka Barić gradnja.