Ponovo u funkciji

Saniran STEM park ispred Osnovne škole »Nikola Tesla«, velike vrućine oštetile podlogu

Jakov Kršovnik

Park je opet kao nov / Snimio Jakov KRŠOVNIK

Park je opet kao nov / Snimio Jakov KRŠOVNIK

STEM park ispred OŠ »Nikola Tesla« i STEM laboratorij otvoreni su sredinom srpnja ove godine s ciljem da se djeci i mladima približe znanstvene discipline te da im se omogući interdisciplinarno učenje kroz kombinaciju raznih STEM područja 


 


RIJEKA – Sanacija dijela podloge u sklopu STEM parka ispred Osnovne škole »Nikola Tesla« dovršena je, te pripadajuću spravu djeca ponovo mogu koristiti. Kako nam kažu iz Grada Rijeke, podloga se podigla za vrijeme ljetnih izuzetno visokih temperatura, pa je ovih dana izvršena sanacija. Podsjetimo, STEM park ispred OŠ »Nikola Tesla« i STEM laboratorij otvoreni su sredinom srpnja ove godine s ciljem da se djeci i mladima približe znanstvene discipline te da im se omogući interdisciplinarno učenje kroz kombinaciju raznih STEM područja.
– Opremanje STEM parka i STEM laboratorija realizirano je projektom STEM(AJMO!). Projekt je usmjeren na jačanje kapaciteta uključenih organizacija civilnog društva iz sedam hrvatskih županija u svrhu provedbe aktivnosti popularizacije STEM-a među djecom, mladima i građanima. Sadržaje kojima je cilj dodatno povećati interes mladih prema STEM području zajednički su osmislili i realizirali partneri na projektu: Grad Rijeka, Centar tehničke kulture Rijeka, Fakultet za matematiku Sveučilišta u Rijeci i Astronomsko društvo Višnjan, podsjećaju iz Grada Rijeke.