Odgovorni se ispričavaju

Šaht na Drenovi u koji je upalo dijete pomaknuli su vandali?

Ljiljana Hlača

Očevid je pokazao da je poklopac bio izvan ležišta, ali bez vidljivih oštećenjaSlučaj upada djevojčice u šaht o čemu smo jučer pisali prokomentirali su i u Gradu Rijeci, odnosno Odjelu gradske uprave za komunalni sustav. Izrazili su isprika i žaljenje zbog nemilog događaja.


– Sporni šaht na travnatoj površini zapadno od Cvetkova trga na Drenovi, odmah po saznanju o nemilom događaju obišli su djelatnici stručne službe Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke, obavili očevid i vratili poklopac u ispravan položaj te ovo okno više ne predstavlja opasnost za građane, istaknuto je.


Očevid je pokazao da je poklopac bio izvan ležišta, ali bez vidljivih oštećenja. Oko njega nema tragova istjecanja vode, odnosno vododerine tako da do njegove destabilizacije vjerojatno nije došlo uslijed vodenog vala.
– Zbog navedenog vjerujemo da je riječ o vandalizmu, na koji, nažalost, nemamo utjecaj, ali se relativno često s njime susrećemo, pa molimo građane koji primijete takve nepravilnosti da odmah dojave Odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke kako bi se navrijeme moglo reagirati i spriječiti ovakve nemile događaje, odnosno sankcionirati vandale koji ovakvim djelovanjem sve dovode u opasnost, stoji u komentaru.