Novi ritam grada

Sabina Glasovac podržala Marka Filipovića: Rijeka ne čeka milost države, ona pokreće stvari

Ingrid Šestan Kučić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Potpredsjednica SDP-a i Sabora istaknula je kako je Filipović kandidat koji jamči razvoj i kontinuitet Rijeke, koja je do sada bila uzor mnogim gradovimaSDP-ovog kandidata za gradonačelnika Marka Filipovića podržala je Sabina Glasovac, potpredsjednica SDP-a i potpredsjednica Hrvatskog sabora koja je istaknula da je Filipović kandidat koji jamči razvoj i kontinuitet Rijeke, ali daje i novi ritam grada.


Brendiranje


– Kada spomenete Rijeku, prva asocijacija su različitost, tolerancija, sloboda, otvorenost i razvoj. Rijeka je do sada doista bila uzor mnogim gradovima i nadam se da će Riječanke i Riječani i na ovim izborima dati priliku nastavku brendiranja takve Rijeke.


Najveća vrijednost Rijeke su njezini ljudi, a ono što posebno ističem kao dobar primjer su područje odgoja i obrazovanja u kojem je Rijeka apsolutni prvak. Rijeka ne čeka milost države, Rijeka pokreće stvari, brine se o svojoj djeci, kazala je Glasovac.
Nabrajajući programe po kojima je riječki školski sustav iznad državnog standarda, Glasovac je izdvojila produženi boravak u riječkim školama, rano učenje informatike, učenje o zavičaju, a poseban je naglasak stavila na program Građanskog odgoja i obrazovanja.


Dodajući da je obrazovanje do sada bilo u fokusu gradske politike, Filipović je najavio da će tako ostati i u idućem četverogodišnjem mandatu.


– U uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja u kurikulum osnovnih škola do sada je uloženo nešto manje od dva milijuna kuna. Drugi gradovi i općine prepoznali su to kao jednu dobru riječku priču i taj je program jedan od naših najboljih izvoznih proizvoda u obrazovanju, kazao je Filipović.


Daroviti učenici


Podsjetio je i da je Rijeka u proteklom razdoblju ulagala u škole i njihovu energetsku obnovu, dok je u idućem razdoblju prioritet izgradnja dvaju vrtića. Kandidatkinja za zamjenicu riječkog gradonačelnika, Sandra Krpan, kao jedan od prioriteta izdvojila je i darovite učenike.


– Svjesni smo da jedan sat dodatne nastave u osnovnim školama nije dovoljan i tu treba ojačati Rijeku. Radit ćemo na darovitima, jer su djeca naša budućnost. Želimo u Rijeci otvoriti Centar izvrsnosti. Do sada smo educirali naše stručne suradnike i u svakoj riječkoj školi imamo educiranu osobu koja može otkriti darovito dijete i na tome želimo raditi i u idućem mandatu, najavila je Krpan.