Loše vijesti

Ryanair iz prodaje povukao 15 linija prema Hrvatskoj za iduće ljeto. Prema Zračnoj luci Rijeka ostala tek jedna

P. N.

Kompanija trenutno nudi tek jednu liniju prema Zračnoj luci Rijeka za ljeto 2021. godine. Radi se o liniji Frankfurt Hahn - RijekaRyanair je revidirao svoj red letenja za ljetnu sezonu 2021. godine te je obustavio prodaju na brojnim međunarodnim linijama, uključujući njih čak 15 prema i iz hrvatskih zračnih luka – Pule, Rijeke, Zadra i Splita, piše portal croatianaviation.com.


Ryanair je do početka studenog u prodaji imao linije Berlin – Pula te Beč – Split, no iste su povučene iz prodaje i trenutno nije moguće kupiti karte na navedenim linijama ove poznate irske aviokompanije za ljetni red letenja sljedeće godine. Ryanair će idućeg ljeta prometovati na nekoliko linija prema Puli te jednoj prema Splitu (iz Dublina).


Kompanija trenutno nudi tek jednu liniju prema Zračnoj luci Rijeka za ljeto 2021. godine. Radi se o liniji Frankfurt Hahn – Rijeka koja je prometovala i ove ljetne sezone. Ovaj je poznati avioprijevoznik 2019. godine prometovao iz glavne frankfurtske zračne luke prema Rijeci što je za putnike bila daleko bolja opcija od 115 kilometara udaljenog Hahna. U prodaji za sljedeću ljetnu sezonu trenutno nema linija iz Londona i Brusselsa za Rijeku, dok je ranije ukinuta dugogodišnja linija Stockholm – Rijeka. Prema trenutno dostupnom redu letenja, u prometu će biti tek spomenuta linija iz Frankfurt Hahna prema Rijeci.
Zadarska zračna luka imala je, kao što smo već nekoliko puta pisali, velike najave Ryanaira i partnerske kompanije Laudamotiona za ljetnu sezonu 2020. godine. Zbog izbijanja pandemije većina ranije najavljenih linija ipak nije pokrenuta, a kompanija je u prodaji nudila sve linije za sljedeću ljetnu sezonu, ostavljajući time prostor za baziranje zrakoplova u Zadru i veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu, piše Croatianaviation.com.


Red letenja dostupan je na web stranici Ryanaira i još je, naravno, podložan promjenama.