Humanitarni koncert

“Budi tu”: Rotary klub Rijeka osigurao stipendije darovitim mladim umjetnicima

Sanja Gašpert

Dosad se prikupilo dovoljno sredstava za više od 40 cjelogodišnjih stipendija čime se pomoglo u školovanju isto toliko mladih, darovitih ljudi.Nakon dvije pandemijske godine, Rotary klub Rijeka organizirao je humanitarni koncert »Budi tu«, a u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, među izvođačima bili su i daroviti mladi umjetnici, stipendisti Zaklade dr. Viktor Ružić, koja djeluje u sklopu RC Rijeka.


Dodjeljujući stipendije talentiranim učenicima i studentima, nastavlja se dosadašnja praksa i ujedno poštuje želja jednog od prvih rotarijanskih guvernera, dr. Viktora Ružića, čije ime Zaklada i nosi, da uvijek treba voditi računa o obrazovanju i prosperitetu mladih ljudi koji će u budućnosti biti nositelji razvoja i dobrobiti našeg kraja.


U sklopu dosadašnjih koncerata i humanitarnih akcija »Budi tu« sakupilo se dovoljno sredstava za više od četrdeset cjelogodišnjih stipendija čime se pomoglo u školovanju isto toliko mladih, darovitih ljudi.
– Zahvaljujući donacijama naših članova i njihovih poslovnih partnera, kao i donacijama prijateljskih Rotary klubova iz Hrvatske i inozemstva, kao i pomoći našeg Rotary distrikta 1913, uspjeli smo održati tu plemenitu tradiciju i nastaviti s dodjelom stipendija učenicima i studentima, nadarenim mladim Riječanima.


Ovaj koncert ujedno je bio prilika da se naši stipendisti predstave i sretnu s donatorima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava, što se pokazalo dobrom odlukom i drago mi je što smo u tome uspjeli, izjavio je Dominik Simčić, predsjednik Rotary kluba Rijeka.


Za organizaciju koncerta »Budi tu« posebno je bio zaslužan istaknuti glazbenik i autor Andrej Baša, dugogodišnji član RC Rijeka, koji se odlično snašao u ulozi voditelja programa.


Na koncertu su nastupili Andrina Frleta, Vivien Galleta, Voljen Grbac, Emilija Rukavina, Suzana Štefančić, Fran Živković i Mateo Žmak.


Na klaviru su ih pratili vrhunski glazbenici Daniele Perković, Aleksandar Valenčić i Andrej Baša.