Mladi vozač

Robert Puljić, zviždač iz Autotroleja, ipak vraćen na posao. Intervenirao gradonačelnik osobno?

Marinko Glavan

Robert Puljić / Foto Vedran Karuza

Robert Puljić / Foto Vedran Karuza

Hvala javnosti i medijima na podršci! Oduševili su me moji kolege vozači, od kojih je njih više od 60 najavilo odlazak na bolovanje od ponedjeljka ako mi uprava ne da novi ugovor, rekao je Robert PuljićNakon cijele halabuke, zviždač iz Autotroleja, Robert Puljić ipak je dobio novi ugovor o radu u Autotroleju, nakon što je najvjerojatnije intervenirao osobno gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.


“Zadovoljan sam što je Uprava promijenila svoju odluku i još više od toga podrškom javnosti i medija.


Oduševili su me moji kolege vozači, od kojih je njih više od 60 najavilo odlazak na bolovanje od ponedjeljka ako mi uprava ne da novi ugovor”, rekao nam je večeras Robert Puljić.
Podsjetimo, mladi vozač autobusa u Autotroleju, inače inženjer prometa, ostao je bez posla u riječkom gradskom prijevozniku nakon što je javno upozorio na nelogičnosti u voznom redu i tablicama koje vozači dobivaju.


“Razočaran sam s ljudske strane jer nisam nikoga optuživao za ne znam kakve milijunske pronevjere ili slično, nego samo na jednostavno rješive tehničke probleme u organizaciji voznih redova i na činjenicu da ljudi koji su puno bolje plaćeni od nas vozača ne rade svoj posao kako treba”, ispričao nam je ranije Robert Puljić nakon što mu je uručen otkaz.


On je u više navrata upozoravao upravu i osnivače komunalnog društva, Grad Rijeku i okolne jedinice lokalne samouprave na nelogičnosti i nepravilnosti u voznim redovima i tablicama vozača.


Prije dva dana je službeno obaviješten kako mu ugovor o radu na određeno vrijeme neće biti produžen.


Više o tome OVDJE.


Pričali smo sa zviždačem koji je progovorio o stanju u Autotroleju, pa ostao bez posla. Stvar je prilično apsurdnaNo, danas je došlo do preokreta, a prema svemu sudeći intervenirao je gradonačelnik Rijeke, koji je i u izjavi našem listu rekao da ako Puljićev ugovor nije produžen zbog njegovih javnih istupa to nipošto ne odobrava.


“I sam sam odgovarao na njegovo otvoreno pismo u kojem sam mu obrazložio zbog čega se događaju problemi na koje je gospodin u dopisu ukazao te sam naveo načine na koje se ti problemi rješavaju”, rekao nam je Filipović.


Robert Puljić danas je na Facebooku objavio kako on i Autotrolej idu dalje zajedno.


“Idemo dalje! Iako ovaj slogan u meni budi asocijaciju na nekadašnjeg premijera Ivu Sanadera te je samim time prilično kompromitiran, ovim putem želim obavijestiti svekoliku javnost da Autotrolej i ja idemo dalje.


Također želim zahvaliti svima koji su mi se javili i iskazali podršku, stvarno vas je jako puno, što znanih, što neznanih.


Poruka u inboxu je pregršt, čim stignem svima ću odgovoriti, jer nažalost dobro znam kako je to kad vam ne odgovaraju na poruke, mailove ili pozive tako da neću biti takav.Zahtjeva za prijateljstvo je također more, one koje sam barem jednom u životu vidio i to zapamtio ću prihvatiti, ostali nemojte se ljutiti, ali dok se na neki način ne upoznamo zahtjev će ostati na čekanju, stvar principa, a po tom pitanju sam malo svojeglav, jebiga.


Posebna zahvala ide kolegama vozačima koji su pokazali solidarnost i najavom masovnih odlazaka na bolovanje zauzeli za mene, poslavši time jasnu poruku rukovodstvu što mu je činiti.


Bez jednog vozača se može, ali bez njih nekoliko desetaka sustav se ruši. Kad smo već kod sustava, ovim putem želim istaknuti da moja namjera pisanjem otvorenih pisama nipošto nije bilo njegovo rušenje, već upravo suprotno, njegovo podizanje na barem mrvicu bolju razinu.


Razinu koja je pravednija prema vozačima, posljedično i putnicima, zbog kojih smo na koncu svi mi ovdje, koliko god nerijetko ružno mislili jedni o drugima.


Kako reče Andy Warhol – svatko u životu ima svojih 5 minuta slave. Mojih 5 minuta nastojati ću iskoristiti na dobrobit svih naših putnika i cjelokupne radne zajednice, jer svaki kotačić u sustavu je bitan i ima svoju ulogu.


Za kraj zahvala i svim portalima, odnosno medijima koji su vrlo korektno odradili svoj posao i time spriječili jednu nepravdu, a usput mi sitnim propustima dodijelili i poneki novi nadimak.
Hvala vam svima još jednom, od srca”, poručio je Robert Puljić.