Velika količina oborina

Rijeku “oprao” snažan grmljavinski pljusak, na ulicama bujice. To je tek uvod u ciklonu koja nas čeka

P. N.Rijeku je oko 14 sati “oprao” jak grmljavinski pljusak. U manje od sat vremena, prema službenim podacima, palo je čak 20,8 milimetara oborine po četvornom metru.


Na ulicama su se stvorile bujice, no zasad nema dojava o štetama ili ozbiljnijim poplavama.To je tek uvod u ozbiljniju promjenu vremena koja nas čeka idućih dana.
“U četvrtak se na kopnu prolazno smanjuje vjerojatnost kiše, a u petak povećava pa će biti češći, u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije i obilniji. Puhat će slab i umjeren jugozapadni, u petak i jugoistočni vjetar, a temperatura do petak bez veće promjene. U subotu oblačnije, kišovitije te će zapuhati sjeverni vjetar, uz osjetno osvježenje.


I na Jadranu se u petak i subotu vrijeme pogoršava, kiša i pljuskovi s grmljavinom bit će česti i ponegdje obilniji. A u četvrtak prolazno rjeđi, uz više sunca. Slabo do umjereno jugo u petak će jačati na jako i vrlo jako, a u subotu će okrenuti na jugozapadnjak pri čemu će i temperatura početi padati. Iako u srijedu i četvrtak na moru može biti lokalnih opasnih vremenskih pojava, poput neverina i nevera, zamjetno nepovoljnije bit će od petka. Uz čestu i obilniju kišu, jak vjetar i zahladnjenje kraj će tjedna uistinu izgledati kao prava jesen.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.