Odlični rezultati

Rijeka već srušila apsolutni turistički rekord! U 9 mjeseci ove godine gostiju kao u cijeloj 2019.

Alenka Juričić Bukarica

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Sada slijede još tri i pol mjeseca do kraja godine, a tek predstoje događanja poput sajmova, konferencija, kulturnih i adventskih događanja pa se očekuje da će Rijeka postaviti nove rekorde na razinama kojima će se stremiti u 2023. godini.Sukladno svim najavama i praćenju rezultata turističkih dolazaka i noćenja u Rijeci tijekom 2022. godine ostvarila su se predviđanja o rušenju turističkih rekorda postavljenih 2019. godine.


Naime, 17. rujna broj noćenja u smještajnim objektima na području grada Rijeke nadmašio je cjelokupni turistički promet iz 2019. godine bilježeći 467.727 noćenja, priopćili su iz Turističke zajednice grada Rijeke navodeći i kako je taj izuzetan turistički rezultat nastao je uspješnim sinergijskim radom svih subjekata koji su svoj rad usmjerili ka poboljšanju turističkog proizvoda grada Rijeke.


Kontinuirano poboljšanje kvalitete i broja smještajnih jedinica, rad za promociji destinacije, pružanje dodatnih usluga svim posjetiteljima i sinergijsko djelovanje svih subjekata poduprtih izuzetno lijepim vremenom doveli su Rijeku do ovakvih rezultata.
Sada slijede još tri i pol mjeseca do kraja godine, a tek predstoje događanja poput sajmova, konferencija, kulturnih i adventskih događanja pa se očekuje da će Rijeka postaviti nove rekorde na razinama kojima će se stremiti u 2023. godini.


– Ovakav rezultat jasan je putokaz da turistički djelatnici rade kvalitetan posao i da, uz uvijek moguća poboljšanja, Rijeka uspješno plovi u uzburkanom moru turističkih kretanja koja su pod stalnom prijetnjom ekonomske krize, pandemijskih i ratnih zbivanja, zaključili su u TZG Rijeka.