Sletio prvi avion

Rijeka od jučer zrakom opet povezana s Münchenom

P. N.Hrvatski avioprijevoznik Croatia Airlines jučer je ponovo uspostavio promet na liniji München – Rijeka, koja je bila obustavljena zbog pandemije COVID-19. Jedina je to linija hrvatske nacionalne aviokompanije iz Zračne luke Rijeka, objavio je na svojim stranicama portal Croatian Aviation.


Na prvom dolaznom letu ove ljetne sezone bilo je 30 putnika, što je popunjenost putničke kabine od 39 posto, dok su put Münchena iz Rijeke otputovala 22 putnika. CA će tako od jučer povezivati ova dva grada svakog četvrtka i nedjelje, a letovi su trenutno dostupni do 27. rujna ove godine. Prije izbijanja pandemije hrvatski nacionalni avioprijevoznik na ovoj liniji prometovao je tri puta tjedno, dodatno i utorkom, što ovog ljeta neće biti slučaj.


Kako objavlja Croatian Aviation, njemačka Lufthansa, koja je prema Rijeci u ljetnom redu letenja prometovala jednom tjedno, odnosno subotom, također neće obnoviti promet prema Kvarneru, no iz kompanije je potvrđeno kako je plan ponovno uspostaviti promet prema Rijeci u ljetnoj sezoni 2021. godine.