Memorandum o suradnji

Rijeka će s Indijom surađivati na promociji Ayurvede i tradicionalne medicine

Sanja Gašpert

Foto Rijeka.hr

Foto Rijeka.hr

Memorandum o razumijevanju i suradnji na polju Ayurvede i tradicionalne medicine između Ministarstva Ayush i Grada Rijeke bit će potpisan 2. studenog, na Dan obilježavanja Ayurvede.U sklopu posjeta Rijeci, veleposlanik Indije u Hrvatskoj Nj. E. Raj Kumar Srivastava sastao se s gradonačelnikom Rijeke Markom Filipovićem.


Na sastanku u Dvorani kulture ‘’Joga u svakodnevnom životu’’ najavljeno je potpisivanje Memoranduma o suradnji između Grada Rijeke i indijskog Ministarstva Ayush koje je osnovano u svrhu promocije tradicionalne indijske medicine.


Memorandum o razumijevanju i suradnji na polju Ayurvede i tradicionalne medicine između Ministarstva Ayush i Grada Rijeke bit će potpisan 2. studenog, na Dan obilježavanja Ayurvede.
Kako je istaknuto, nastavak je to dosadašnjih prijateljskih odnosa Rijeke i Indije, a cilj je ojačati i nastaviti razvijati suradnju na području Ayurvede i drugih priznatih tradicionalnih medicinskih sustava koji su u nadležnosti indijskog Ministarstva Ayush i aktivnosti koje su u nadležnosti Grada Rijeke.


Filipović je prilikom susreta izrazio zadovoljstvo skorim potpisivanjem Memoranduma. »Iako ovo područje nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, Grad Rijeka pomoći će u aktivnostima koje se odnose na edukaciju vezanu uz tradiciju Ayurvede«, istaknuo je Filipović.


Veleposlanik Nj. E. Raj Kumar Srivastava istaknuo je dobru dugogodišnju suradnju između Indije i Rijeke podsjetivši kako je indijska kultura zastupljena u Rijeci kroz razne programe.


Drago mi je što smo nakon sudjelovanja na 1. Međunarodnoj konferenciji o jogi i ayurvedi koja se u Zagrebu održavala od 3. do 5. listopada mogli posjetiti i Rijeku.


Želio sam da kolege iz Ministarstva Ayush i sami vide koje sve potencijale za daljnju suradnju Rijeka nudi, rekao je Nj. E. Raj Kumar Srivastava.