Vikend u znaku sajma

RIJEKA BOAT SHOW U doba korone čak veći broj izlagača

Edi Prodan

Za ovogodišnji Boat Shaw Rijeka prijavljen veći broj izlagača nego lani / Foto NEL PAVLETIC/PIXSELL

Za ovogodišnji Boat Shaw Rijeka prijavljen veći broj izlagača nego lani / Foto NEL PAVLETIC/PIXSELL

Razvoju turizma će značajnu snagu dati skorašnje pretvaranje Porto Baroša u marinu kao i vezivanje obnovljenog Galeba uz Molo Longo, čemu se posebno veselimo, istaknuo je dogradonačelnik Marko FilipovićRIJEKA  U jedinstvenom ozračju Gata Karoline Riječke održana je konferencija za novinare povodom održavanja Rijeka Boat Showa, nautičkog sajma planiranog za posljednji rujanski vikend.


A u sve su se na idealan način uklopile misli Marka Filipovića, riječkog dogradonačelnika koji razvoj Rijeke vidi upravo u isticanju komparativnih prednosti njezina obalnog prostora.


Veza s Fiumankom


– Najprije velike čestitke organizatorima što su i u vrijeme korone uspjeli okupiti, kako su sami istaknuli, čak i veći broj izlagača u odnosu na onaj lani. Rijeka je oduvijek bila okrenuta moru, a slogan sajma uklapa se i u onaj luke različitosti, što je glavna tema EPK. Ono na što posebno stavljam naglasak jest razvoj turizma kojem će značajnu snagu dati skorašnje pretvaranje Porto Baroša u marinu, kao i ono čemu se posebno veselimo – vezivanju obnovljenog Galeba uz Molo Longo, istaknuo je Filipović.


Rijeka Boat Show / Snimio Vedran KARUZA

Rijeka Boat Show / Snimio Vedran KARUZA

Rijeka Boat Show ove je godine povezan i s Fiumankom, na što je poseban naglasak stavio Veran Babić, jedan od organizatora događanja.


– Projekt je temeljen na dugogodišnjoj tradiciji održavanja sajma, a ove nas godine izrazito veseli činjenica da će u istom terminu biti održana i jedna od najrespektabilnijih jedriličarskih regata na Jadranu – Fiumanka. Sinergija ovih dvaju događaja zasigurno će biti dodana vrijednost za oba projekta, naglasio je Babić.


Podvodne aktivnosti


Na samom sajmu veliku će novost predstavljati i poseban program posvećen podvodnim aktivnostima na moru, a uz istaknute, na konferenciji za novinare govorili su još i Ivan Črnjarić, također jedan od organizatora, kao i Rajko Jurman iz Lučke uprave Rijeka.


– Veseli nas što će se i ove godine, usprkos nesvakidašnjim okolnostima, uspjeti održati ovaj sajam, kao i prezentacijski sadržaji, što će u gradu stvoriti jedinstveni nautički doživljaj, istaknuo je Jurman.Rijeka Boat Show održava se od 25. do 27. rujna, a radno mu je vrijeme u petak i subotu od 10 do 19 sati, u nedjelju od 10 do 17.30 sati. Ulaznice će u prodaji biti po promotivnoj cijeni od 20 kuna, djeci se neće naplaćivati, dok će se program održati sukladno svim propisanim uputama i preporukama HZJZ-a i Stožera civilne zaštite.