Priznanje

Riječkom Riperaju nagrada na Salonu arhitekture u Novom Sadu

Sanja Gašpert

U Riperaju novo vrijeme za stare stvari

U Riperaju novo vrijeme za stare stvari

U sklopu otvorenja 22. Salona arhitekture Novi Sad, gradska radionica za sitne popravke Riperaj KD-a Čistoća nagrađena je priznanjem u kategoriji interijeraU sklopu otvorenja 22. Salona arhitekture Novi Sad, gradska radionica za sitne popravke Riperaj KD-a Čistoća nagrađena je priznanjem u kategoriji interijera. Podsjetimo, ovo je drugo značajno međunarodno priznanje za uređenje Riperaja, nakon što se tijekom ovoga ljeta našao u društvu pobjednika uređenja interijera za Hrvatsku za 2019. godinu prema Big SEE – where life is creativity.


Projekt dizajna namještaja potpisuje Sekcija mladih Društva arhitekata Rijeka uz mentorstvo Gorane Stipeč Brlić, a uređenje interijera arhitektonski studio AO16.


– Uz važna priznanja struke za posebno uređenje samoga prostora koje objedinjuje funkcionalnost radnog prostora, ali i ugodnog mjesta za razmjenu znanja i iskustava, posebno veseli činjenica da je Riperaj u godinu dana od otvaranja postao prepoznatljivo i prihvaćeno mjesto u Rijeci u kojem građani mogu besplatno popraviti neispravne sitne kućanske uređaje, razbijeni i oštećeni namještaj, odjeću, igračke i slično uz pomoć majstora koji posjeduju potrebna znanja i vještine.
Riperaj je prvi takav projekt u Republici Hrvatskoj. KD Čistoća ovim inovativnim projektom u Hrvatskoj, osim sprječavanja nastanka otpada, nastoji potaknuti druženje uz rad u profesionalnom i istovremeno opuštenom okruženju, čime se izravno želi potaknuti društvena kohezija i solidarnost te razmjena već pomalo zaboravljenih znanja i iskustava. Na taj se način ispunjava upravo načelo iz slogana Riperaja – Novo vrijeme za stare stvari, ističu u KD-u Čistoća.